Američki tenkovi blizu Rusije (VIDEO)

Američki tenkovi blizu Rusije (VIDEO)

12 decembra 2014

tenkovi-sad4554gRaša tudej prenosi da su kamere zabeležile u Letoniji teretni voz koji je prevozio celu kompoziciju američkih oklopnih vozila.

Železnička stanica Dalbe, gde je navodno primećen voz pre nekoliko dana, nalazi se na manje od 300 kilometara od granice sa Rusijom.

Voz je, između ostalog, prevozio najmanje 38 vozila, nekoliko poluprikolica, osam “Bredli” borbenih vozila, četiri tankera za benzin, nekoliko medicinskih kola, kamiona, tenkova, vozila specijalizovana za taktički inžinjering velike mobilnosti, najmanje četiri kontejnera i par vagona sa municijom, navodi Raša tudej.

Letonske vlasti su potvrdile za Delfi njuz da je voz stigao 7. decembra, da je bio natovaren vozilima američke 1. Konjičke divizije, i da je išao ka Litvaniji.

Američka borbena vozila su poslata u baltičke drržave i Poljsku zbog vojnih vežbi i ostaće tamo kako bi poslužile za trening lokalnih trupa i zbog rotacije američkih snaga.

Više borbenih vozila će se preusmeriti u američke baze u Nemačkoj.

Raspoređivanje dodatnog arsenala u baltičkim državama i Poljskoj događa se u okviru američke “Operacije Atlantsko rešenje”, koja je preduzeta kako bi se američki saveznici u istočnoj Evropi uverili u zabrinutost SAD zbog “Rusije koja ponovo ustaje”, prenosi Raša tudej.

(Vesti-online.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. vitez says:

    ovo nece da valja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *