„Američki teror ima kraj“

„Američki teror ima kraj“

19 juna 2013

emil_vlajki4814895983Profesor Emil Vlajki smatra da bez nacionalne emancipacije u BiH ne može doći do građanske emancipacije i prelaza prema građanskom društvu i Evropi.

„Nema izlaska iz sadašnje krize u BiH dok se ne uvaže sva tri konstitutivna naroda, što znači dok i Hrvati ne budu imali svoju teritorijalnu, političku, ekonomsku i kulturnu samostalnost kao što je imaju Srbi u Republici Srpskoj i Bošnjaci praktično na celoj teritoriji Federacije“, rekao je Vlajki novinarima u Bijeljini.

On upozorava da opravdani revolt naroda na prostorima BiH može biti izmanipulisan u političke svrhe od onih koji ne vole Srbe.Demonizacija i želja za uništavanjem Srba jedna je od tema Vlajkijeve knjige „Američki teror“ koja je večeras predstavljena u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini.

„Američki establišment i dalje misli da vlada svetom i teroriše one koje mogu, pogotovo balkanske zemlje i srpski narod, a demonizacija Srba, njihovo ucenjivanje i oduzimanje teritorija postali su krajnje izraziti“, istakao je Vlajki.

On smatra da su SAD, preko medija, nevladinih i humanitarnih organizacija, napravile mentalni genocid nad Srbima koji preuzimaju krivicu za tragična događanja na ovim prostorima protekle dve decenije.

„Amerikanci u svakom Srbinu vide malog Rusa i uništavaju ih po svaku cenu poslednjih 20 godina, ali sada se američkoj dominaciji nazire kraj, jer svet ponovo postaje bipolaran ili tripolaran, što stvara ravnotežu snaga i straha u kojoj je pravda dostižnija za sve“, rekao je Vlajki.

Prema njegovim rečima, Rusija je već dovoljno ojačala i vratila se među svetske sile, a jačaju Kina, Brazil, Indija i druge zemlje.

U knjizi „Američki teror“ data je teorijska osnova i objašnjenje za načine na koji su SAD postale, kako autor kaže, glavna teroristička zemlja na svetu.

Vlajki navodi primere informacionog, vojnog, političkog i ekonomskog terora koji SAD provodi širom sveta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *