AMERIČKI „THE DAILY TELEGRAPH“: Kijev koristi naciste u napadu na Novorosiju

AMERIČKI „THE DAILY TELEGRAPH“: Kijev koristi naciste u napadu na Novorosiju

1 septembra 2014

ukraine-nazi-march-1Autoritetni američki časopis Foreign Policy objavio je tekst kojim je svoje čitaoce upozorio da se ustanici jugoistoka Ukrajine bore protiv – neonacista.

Pritom je ukazao na primer pripadnika ukrajinskog dobrovoljačkog bataljona „Azov”. Čak je citirao reči zamenika komandira bataljona Olega Odnoroženka da je politička platforma „Azova” zasnovana na „doktrini naciokratije” koju su razradili ukrajinski nacionalisti posle 1930. godine.

Foreign Policy je svojim čitaocima predočio da su se tadašnji ukrajinski nacionalisti borili ne samo protiv SSSR nego i da su, ratujući na strani Hitlerove Nemačke, masovno ubijali Jevreje i Poljake.

Časopis je, naglasivši da „Azov” podržava sadašnju vladu Ukrajine, ukazao da su njegovi simboli: „crno sunce”, koje je široko korišćeno u vreme Trećeg Rajha, i „vučja kuka”.

Nedavno je The Daily Telegraph upozorio da će se Evropska unija „zagrcnuti kada shvati da su dobrovoljački bataljoni koje Kijev koristi protiv istoka Ukrajine zapravo neofašističke strukture”.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

  1. Babejic says:

    Kakva novost,vi ih saljete vi ih kudite,

  2. MISSKE says:

    Nebojte se gospodo iz cenjenog Daily Telegrapha,znaju oni to,ali novac mora da se obrće !

  3. Igor Stojanovic says:

    Objaviti jednom ovakvu stvar, na žalost nije dovoljno. Medjutim, ne verujem da iko iz Daily Telegraph-a kopati ovu stvar dublje i doći do barem jednog uzročnika svega toga. Koliko ljudi na svetu zna da su onog nesretnog Janukoviča svrgli sa vlasti ekspresno kada je dekretom zabranio uvoz uranijumskih šipki( koriste se kao pogonsko gorivo u nuklearnim elektranama ) korporacije Westinghaus a na predlog stručnih lica koja su testirala te uranijumske šipke. Riziko nuklearne katastrofe je bio preveliki po njihovom mišljenju. Američki uranijum slabo paše na ruske centrale. Nastavak sledi....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *