АМЕРИЧКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Ни једна земља НАТО није у стању да изводи ово што Русија ради у Сирији

AMERIČKI VOJNI ANALITIČAR: Ni jedna zemlja NATO nije u stanju da izvodi ovo što Rusija radi u Siriji

28 oktobra 2015

5e92d263-c3c7-4930-84aa-32d42ddddead_16x9_788x442Ugledni vojni komentator američkog izdanja Brookings – pomorski oficir SAD Garet Kempbel – upozorio je sunarodnike i zvanični Vašington da je pogrešno potcenjivati rusku ratnu flotu.

„To je čak opasno. Ne samo zato što je netačno, nego i zato što deformiše predstavu NATO o pravim namerama Rusije“ – ukazao je Kempbel.

U nastavku je podsetio da su mnogi – u vreme kada se ruska vojna avijacija tek pojavila na aerodromu kod sirijskog grada Latakija – tvrdili da je ona slaba. Pa naglasio:

„Takva mišljenja nisu se prosto pokazala pogrešnim. Rusi su već potvrdili svoju sposobnost da koriste vojna sredstva radi rešavanja ograničenih političkih zadataka“.

Kempbel dodatno navodi: „Rusija izvodi veliki broj borbenih letova. Samo u jednom danu ih je onoliko koliko koalicija na čelu sa SAD. Ruski avioni su već pobili popriličan broj komandira grupa ustanika – Asadovih protivnika. Može li Rusija nastaviti sa ovakvim nivoom vazdušne kampanje? To je sasvim moguće. Niko od naših saveznika iz NATO ne bi mogao da se po dostignućima izravna sa Rusijom u nebu. To je tužna lekcija vazdušnim kampanjama NATO na Kosovu i u Libiji“.

Isti vojni komentator podseća da su mnogi na Zapadu imali loše mišljenje i o ruskoj ratnoj mornarici.

„Ruska ratna flota se ubrzano modernizuje. Grade se novi brodovi i modernizuju stari. Već se pokazalo da ruski mali brodovi iz Kaspijskog mora mogu da krstarećim raketama gađaju ciljeve udaljene hiljadu i po kilometara. To ranije ruska armija nije bila u stanju. Američki brodovi za priobalne borbe nemaju takve sposobnosti iako su mnogo veći. Ruski su mali, jeftini, tehnološki jednostavni i laki za proizvodnju. Ti brodovi su dobra ilustracija uspeha kampanje modernizacije ruske mornarice, a veći deo te modernizacije nama nije poznat“.

(Fakti.org)

KOMENTARI6 komentara

 1. zlatiborski ovan says:

  Grade se novi brodovi i modernizuju stari. Već se pokazalo da ruski mali brodovi iz Kaspijskog mora mogu da krstarećim raketama gađaju ciljeve udaljene hiljadu i po kilometara. To ranije ruska armija nije bila u stanju. /////// A sta ce tek biti u stanju. Satane jedne, sve su vam razvili nacisti, kojih ste oko 1000 odveli u SAD (operation Paperclip). Sada zanjete plodove svog znanja. A u buducnosti ima da budete u kameno doba, naspram Rusije, Kine, BRIKS Sta je jedna raspala sifilisticka kurvetina,sugava Srbija u pepelu,- naspram vaskrsnuca Svete Rusije !!!

 2. Simonida Separevic says:

  A nekaj za jesti imaju li ovi ljudi, ili prose za burek po semaforima. Jeli placa pukovnika vazduhoplovstva, kao americkom ili finskom starijem vodniku ili kao za makar srpskog pukovnika? To mi reci pisce, a ne o letecem zeljezu. Ima li po nekog od ovih pilota na Korzici, Balearima ili na Sardiniji da odmara ljeti ili vozi prastari bicikl pored rijeke Moskve? Voze Lade i Moskvice ili Audi TT recimo? ili im je najveci dostrel i razonoda popiti litar vodke za sat vremena te da gledaju kak im neki stranac serafi zenu... Tuzno je to. Radila sam kratko u Rusiji, daleko je to od NATO-a.

 3. Branislav says:

  Najtuznije je kada covek gleda i zivi a nista ne razume. Taj litar vodke je nedostizna ruska prednost jer sa tom flasom vodke niko ne moze zaustaviti Ruse do Atlantika. A posebno ne neki Audi TT. Ali buzdovanima se ovo ne moze objasniti , tele u Bec a krava iz Beca. :D

 4. Katunjanin says:

  simonida, koliko je bilo potrebno uraditi sklekova za taj vaš tt audi?koliko je trebalo konjušnica očistiti austrijskim gazdama? Ponos se ne ogleda u materijalnom već u duhovnom bogastvu !

 5. Konstantin Janev says:

  Oduvek sam govorio da je samo H'rvatska seljachina, vecha seljachina, od srpske seljachine !! Bog stobom Simonida Pfjuuuu... kako beshe ono "tko hoda ne trchi ??" Bog je jedino pogresio shto nije ostavio da glupost boli.. poznam likove koi bi sad urlali !!!... jel'da.??.. Simonida..???

 6. laki says:

  postavljam samo mjedno pitanje imali zapad ili nato pilota koji sa neispravnim avionom ide na 50 natovskih aviona kao mi a verujem i rusi tu nepomaze audi tt

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *