АМЕРИЧКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР ТВРДИ: Русија ће уништити све авионе Ф-16 које САД пошаљу Украјини

AMERIČKI VOJNI ANALITIČAR TVRDI: Rusija će uništiti sve avione F-16 koje SAD pošalju Ukrajini

15 septembra 2023

SVAKI avion F-16 koji Sjedinjene Države pošalju u ratnu zonu u Ukrajini biće uništen od strane ruskih sistema protivvazdušne odbrane, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson.

Prema njegovim rečima, Ruska Federacija ima najnapredniji i najrazvijeniji sistem PVO na svetu.Džonson je čak bio kategoričan: „SAD nemaju ništa slično“. I svoje dodatno upozorio:

„To znači da će naši avioni, jednostavno biti oboreni. I nije važno koliko ih pošaljemo Kijevu. Svi će jednostavno biti uništeni, tako da treba da prestanemo da maštamo“.

Džonson je čak uveren:

„Sve pripreme ukrajinskih oružanih snaga za nastavak kontraofanzivne operacije su uzaludne, posebno što dolazi jesen. Oružane snage Rusije biće i u jesenjim uslovima sposobne da vode borbena dejstva, a ukrajinske neće. Ukrajini već ponestaju i naoružanje i vojnici, a i vremenske prilike će se uskoro okrenuti protiv ukrajinskih oružanih snaga“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Americki ekspert je ovo potvrdio, Amerika zeli da taj model aviona ode u nepovrat, kako bi mogla da pravi sasvim nove. Pare se okrecu, to je ceo smisao. Vojni sektor nikada ne gubi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *