АМЕРИЧКИ ВОЈНИ КОМАНДАНТИ: Руски војни потенцијал је невероватан!

AMERIČKI VOJNI KOMANDANTI: Ruski vojni potencijal je neverovatan!

20 avgusta 2015

russia-paratroopers-day-2009-8-2-6-10-6Američki oficiri uče od ukrajinskih kolega kako se suprotstavljati ruskom oružju, uključujući i ruska sredstva za radioelektronsku borbu – izjavio je general-potpunkovnik Ben Hodžs.

Komandant kopnenih snaga SAD u Evropi, u intervjuu Defense News rekao je:

„Nas interesuju pre svega borbene mogućnosti ruskog naoružanja. Niko od Amerikanaca nikada se nije našao pod ruskom artiljerijskom ili raketnom paljbom i nije bio podvrgnut suštinskom uticaju ruskih elektronskih vojnih sredstava za gušenje radara ili za prikušljanje podataka. U svakom slučaju, ne na taktičkom nivou. A Ukrajinci su sve to već iskusili i zato je za nas interesantno da saznamo šta su naučili”.

Pročitajte još:

RUSKO TAJNO ORUŽJE – Čime je ruski vojni avion „ugasio“ svu elektroniku na američkom razaraču?

STRAH U KOSTIMA: Cela posada američkog razarača kod psihologa i napušta vojsku posle provokacija ruskog aviona SU-24

Hodžs je posebno naglasio da su se Amerikanci tokom poslednje decenije borili sa teroristima i „ustaničkim pokretima”, dok je Rusija nastavila da razvija svoju vojnu elektroniku i stekla prednost.

„Rusi su u stanju da ometaju vojne komunikacije i da izbacuju iz igre bespilotne letelice. Događaji u Donbasu – dodao je Hodžs – će nam omogućiti da se „učimo” rešavanju nekih zadataka”.

Elitni američki general je ocenio da je Rusija u stanju da potpuno zatvori ulaze u Baltičko i Crno more i naglasio da to „izaziva realnu zabrinutost”.

Da podsetim: početkom avgusta je Lori Bakhut, bivša načelnica uprave Kopnenih snaga SAD za radioelektronsku borbu koja je sadageneralni direktor kompanije Corvus Group, upozorila da potencijal Rusije za gušenje vojnih radio-veza nekoliko puta prevazilazi američki.

Mediji su prethodnih dana objavili da ruska armija radi na sistemu za radioelektronsku borbu zasnovanom na „novim fizičkim principima” koji će biti u stanju da parira napadima praktično svih sredstava PVO.

(Fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. Žan Žak Masturbatourr says:

    ko čačka mečku loše prođe

  2. Mali says:

    Uff,uff..puf,puf -trica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *