АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ ПОКУШАЛИ ДРЖАВНИ УДАР: Одмах су осуђени

АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ ПОКУШАЛИ ДРЖАВНИ УДАР: Одмах су осуђени

8 августа 2020

Суд у Венецуели осудио је два бивша припадника америчких специјалних снага на 20 година затвора због учествовања у неуспелом нападу на плажи чији је циљ свргавање председника Николаса Мадура, објавили су тужиоци.

Бивши припадници Зелених беретки Лук Денман и Ајран Бери признали су да су учествовали у операцији 4. маја коју је водио трећи бивши припадник војске САД, који је, међутим, остао у Сједињеним државама, објавило је у петак тужилаштво, преноси АП.„Операција Гидеон“ покренута је из импровизираних кампова за обуку у суседној Колумбији и у њој је погинуло најмање осам побуњеничких војника док је укупно 66 било затворено.

Бивша зелена беретка Џордан Гудро, који је управљао приватном фирмом за обезбеђење са седиштем на Флориди под називом Силверкорп, преузео је одговорност за неуспели напад.

Венецуелански тужиоци објавили су да су Денман и Бери, обојица бивши припадници америчких служби, проглашени кривим за заверу, трговину илегалним оружјем и тероризам.

Њихов случај искоришћен је на државној телевизији као доказ дугодишњих тврдњи да су САД одлучне да збаце Мадурову социјалистичку владу.

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

  1. Риста says:

    А јел то Мадуро јурио цурице на плажи па га напали? Чуј ово - Државни удар на плажи. Па валда би било сликовитије да је изабрана аутобуска станица. Мислим да ће САД као и обично, благонаклоно гледати на овај такозвани удар на Венецуелу који чак ни ја не бих тако глупаво и провидно организовао али сам сигуран да је то далеко од било какве акције Америке. Неки аматерчић, који је гледао много каубојских филмова склепао неколико људи и пар чамаца а није имао ни пара да им да за храну него је пронашао неке ројте од људи који су насели да иду да изврше државни удар са аласким чамцем за лов на сомове а сомови чак и не живе у морима. Мени то више личи на "покушај државног удара" у црној гори које је као извела Русија. А може бити и као удар на Лукашенка са 30 неких дрипаца који ишли мало да базају по свету. Ако неко мисли да државни удар у некој држави, па чак и у килавој Црној Гори, може да изврши пар гладних и ненаоружаних људи онда не схвата коју основу државни удар мора имати да би се неко одлучио да га изведе. Ови су могли да изврше евентуално неки "атенат" на неког просјака у Венецуели и да му отму дневну зараду и њихова акција уопште није вредна толике буке. То никад није ни видело државног удара док се није прекрстило у државни удар у венецуеланским медијима. Чак није било ничега интересантног.

  2. persida says:

    Da li iko u Venecueli objavljuje vesti iz Srbije?

  3. padre says:

    Kako je odmah relativan pojam (Evo sad ću, samo što nisam!)!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u