Америчко огледало

Američko ogledalo

13 avgusta 2015

boris-aleksic-L1 7677Piše: Boris Aleksić

Posmatrajući zločine Zapada širom sveta običan čovek ostaje zgožen. Posle svih ratnih stradanja, žrtava i nedela koji ljudski um teško može da zamisli, angloamerička elita, veoma pažljivo, već godinama ruši poslednje brane očuvanju svetskog mira i poretka izgrađenog nakon užasnog Drugog svetskog rata. Vladajuća elita neistorijske nacije – „Amerikanaca“ – germanskog plemena koje je zauzelo dobar deo Severne Amerike i u tom procesu istrebilo starosedeoce, od početka svoje više nego skromne prošlosti, doživljava sebe kao višu rasu. Oni su ponosni na svoje zločine, čak i one u kojima su nesporno ubijali nedužne, a među njima žene, decu i starce. Njihovi predstavnici – javno deklarisani maltuzijanci, pohvali će se kako rešavaju problem „prenaseljene planete“. Njihova maksima glasi otprilike ovako – neka umiru deca širom sveta, ali neka živi „superiorna“ zapadna elita.[i] Paralelno sa ovim procesom na Zapadu se odvija snažna desakralizacija. Sve što je uzvišeno, sveto, svaka apsolutna vrednost baca se u blato. Više od toga, angloamerička elita koja gospodari Zapadom je postala toliko izopačena i monstruozna da odavno truje ceo svet. U njenim zatvorenim kružocima svakog dana se množe najstravičniji zločini nad decom.[ii] Nema sumnje, Hrist im je postao najveći protivnik.

Pre 70 godina na samom kraju Drugog svetkog rata, u trenutku kada je Japan već uveliko pokazao spremanost da se bezuslovno preda (sa jedinim zahtevom da ostane carevina) Vojska Sjedinjenih država je bacila atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki. Mir u Evropi bio je potpisan još 8. maja 1945. godine. Prvi put u istoriji, 6. avgusta upotrebljeno je oružje „sudnjeg dana“ i to protiv višestruko slabijeg protivnika, koji nije mogao da ugrozi teritoriju SAD. Tri dana posle Hirošime atomska bomba je bačena i na Nagasaki. Procenjuje se da je u oba nuklearna napada Sjedinjenih dražava stradalo oko 300.000 ljudi. Mnogi od njih su umirali stravičnom smrću od posledica opekotina i radijacije. Hari Truman je tako postao prvi predsednik koji je odobrio upotrebu nuklearnog oružja. On je poznat po tome što je još 23. juna 1941. godine u Senatu izjavio: „ Ukoliko vidimo da Nemačka pobeđuje, treba da pomognemo Rusima, a ukoliko Rusija počne da pobeđuje, treba da pomognemo Nemcima i tako ih pustimo da pobiju jedni duge u što većem broju.“  Obraćajući se javnosti 6. avgusta 1945. godine Truman je istakao da je šest časova ranije američki vojni avion bacio jednu atomsku bombu na Hirošimu „važnu japansku vojnu bazu“ te da je oružje prvi put upotrebljeno „protiv onih koji su izgladnjivali, prebijali i ubijali američke ratne zarobljenike i koji su odbili da se potčine međunarodnom ratnom pravu.“[iii] Sve su ovo bile laži i opravdanje nekakve, u bolesnom umu smišljene odmazde. Najpre Hirošima nije bila vojna baza već grad prepun civila. Zatim, izgladnjivanje, prebijanje pa čak ni likvidacija ratnih zarobljenika ne može da bude izgovor za upotrebu oružja za masovno uništenje i to protiv civila. Na kraju korišćenje atomskog oružja predstavljalo je težak ratni zločin i kršenje osnovnih principa međunarodnog prava, ali i zdravog, normalnog razuma.Vašington je demonstrirao svoju moć kako bi prinudio svet da ga prizna za gospodara. Imajmo na umu da je Truman 1950. godine u vreme Korejskog rata pretio upotrebom nuklearnog oružja protiv Kine. Prema svedočenju Henrija Kisindžera ista stvar je pala na pamet Ričardu Niksonu u vreme Vijetnamskog rata. Bela kuća i Pentagon su pretili na sličan način i Iranu. Danas su aktulna upozorenja Moskvi. I zaista Jenkiji su spremni da ubiju bilo koga, bilo gde u svetu. Zar ih to ne čini glavnom pretnjom svetskom miru?

Da stvar bude još gora, elita koja vlada Sjedinjenim državama ali i sami građani SAD opravdavaju upotrebu nuklearnog oružja protiv Japana. Tako većina Amerikanaca, čak 56 odsto njih prema istraživanju američkog „Pju riserč centra“, smatra da je bacanje atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki bilo opravdano.[iv] Građani SAD imaju ovakav stav pre svega zbog medijske propagande ali i njihovog obrazovnog sistema. Oni su izgleda poput pape postali „nepogrešivi“. Tom Nikols, profesor strategije na Mornaričkom ratnom koledžu Sjedinjenih dražava i komentator Si-En-En-a, u autorskom tekstu za „Nacionalni interes“ u potpunosti podržava Trumanov potez. „Ali da li bi u mislima predsednika i njegovih savetnika, posle šest godina najgorih borbi u istoriji ljudske rase, bilo opravdano žrtvovati makar još samo jedan život Saveznika i ne upotrebiti atomsku bombu“ pita se Nikols. Profesor ovde nekako zaboravlja da su se Sjedinjene države sa vidnim zakašnjenjem uključile u Drugi svetski rat, kao i da njihova vojska nije uopšte učestvovala u najtežim i najvećim bitkama. Te bitke je vodila Crvena armija.

Zatim, da li životi 300 hiljada ljudi, a među njima žena i dece (Japanaca) mogu da bude manje vredni od života jednog Amerikanca? Po predavačima sa Mornaričkog ratnog koledža, izgleda da mogu! Nikols kao završni argument poziva u pomoć američku filmsku industriju. U filmu Grimizna plima (1995) Džin Hekmen igra mornaričkog kapetana koji po Nikolsu najbolje oslikava „američko razmišljanje“ povodom upotrebe nuklearnog oružja. Kapetan kojeg igra Hekmen „dok uživa u cigari“ i uz obaveznu psovku, potvrđuje bez razmišljanja da je Japance trebalo bombardovati, piše Nikols. I zaista, ove reči mogu da budu argument samo za idiote zavisne od Holivuda. Zamislite samo na trenutak citate i govore Vojvode Živojina Mišića koji je takođe predavao strategiju. Srpski vojvoda je uzvišen i udaljen svetlosnim godinama od besmislenih priča ovog američkog „profesora“. Ali to nije sve. Ničim izazvan, Nikols – mentor američkih mornaričkih oficira, ističe i sledeće: „Od pobede u Staljingradu 1943. godine, vođstvo SAD (barem onaj deo bez bolešljivog Ruzvelta) shvatilo je da Staljinov Sovjetski savez nije zainteresovan za miroljubiv svetski poredak pod upravom velikih sila.“[v] Sad su u izopačenoj percepciji Toma Nikolsa, Rusi krivi što su se odbranili i oslobodili svoju zemlju. Njega ne zanima to što je upravo Crvena armija poklonila svetu pobedu nad nacizmom i što je Staljingradska bitka bila snažan udarac Hitlerovoj Nemačkoj. Dakle, nije važno kakav je svet, važno je da njime vladaju Sjedinjene države.

Bilo kako bilo, brojni predstavnici američke elite opravdavaju upotrebu atomskog oružja protiva Japana. To nije samo sramota prema žrtvama bačenih bombi na Hirošimu i Nagasaki. Odsustvo američkog najobičnijeg izvinjenja, kajanja i saosećanja pokazuje da su ti monstrumi ponovo spremni da ponove svoj zločin. Da bi promenili mišljenje oni moraju biti kažnjeni za zlo koje su naneli drugima. Zato je predlog da se osnuje tribunal koji bi sudio masovnim ubicama iz SAD[vi] odlična ideja. Naravno da bi se došlo do njega, Vašington će prethodno morati da pretrpi poraz. Njihov poraz nije toliko daleko. Sjedinjene državu su najveći neprijatelj same sebi. U želji da se zadrže na poziciji svetskog hegemona, one seju haos širom planete, kako među protivnicima tako i mađu svojim saveznicima.

Ukoliko se pogledaju u ogledalu, SAD će primetiti da njihova holivudska šminka polako ali sigurno nestaje. Ispod nje se otkriva lice tiranina i zločinca, a to je slika koja jedan deo sveta plaši, a drugi deo čini odlučnim da ih svrgnu sa trona koji ničim ne zaslužuju.

[i] http://www.rt.com/shows/the-truthseeker/bill-gates-soros-bloomberg-693/

[ii] http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=192730

[iii] http://www.globalresearch.ca/hiroshima-nagasaki-70-year-nuclear-explosions-not-done-yet-a-thirty-second-fit-of-insanity/5468005

[iv] http://rs.sputniknews.com/svet/20150806/3787041.html#ixzz3iQY7pvAG

[v] http://nationalinterest.org/feature/no-other-choice-why-truman-dropped-the-atomic-bomb-japan-13504

[vi] http://rs.sputniknews.com/rusija/20150805/3754764.html

(Fond strateške kulture)

KOMENTARI2 komentara

  1. Vuk Samotnjak says:

    Mladi covece, tvoj tekst jeu redu samo sto ne kazez ko je u americi na vrhu piramide zla. Kad to budes napisao, a objavi ga bilo koji portal ili dnevnik, priznacu ti da imas muda. Dotle samo naklapaj, lova stize!

  2. MH17 says:

    "Hari Truman je tako postao prvi predsednik koji je odobrio upotrebu nuklearnog oružja. On je poznat po tome što je još 23. juna 1941. godine u Senatu izjavio: „ Ukoliko vidimo da Nemačka pobeđuje, treba da pomognemo Rusima, a ukoliko Rusija počne da pobeđuje, treba da pomognemo Nemcima i tako ih pustimo da pobiju jedni duge u što većem broju.“ " ///////////// jedan od novijih "dela" imperije, po slicnom principu: 100 billion dollar rival elephant signed one day before MH17 Crashes” https://tinyurl.com/nrqoroq

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *