Američko oružje u Ukrajini (VIDEO)

Američko oružje u Ukrajini (VIDEO)

29 avgusta 2014

3-hammer-409x263Koliko su SAD i njihove fašističke kijevske marionete zainteresovane za mir i koliko je američki namesnik na čelu ukrajinske države juče iskreno pristupio pregovorima u Minsku, pokazala su jutrošnje scene sa ulica Harkova.

U ranim jutarnjim časovima harkovskim ulicama prodefilovala je zastrašujuća vojna kolona ukrajinske armije, u kojoj su po prvi put viđena američka borbena vozila “Hamer’‘. Osim američkih vozila, u koloni su viđene i izvozne varijante oklopnih transportera “BTR’‘, raketnih sistema “Grad“, oklopnih vozila pešadije i teških vojnih kamiona. Ovim je direktno potvrđeno naše nedavno pisanje, da SAD iz zemalja bivšeg Varšavskog pakta masovno otkupljuju ili kompezuju sovjetsku borbenu tehniku i transferišu je Ukrajini, šaljući je tako praktično na prvu liniju fronta.

Ono što posebno brine je što su se u pomenutoj koloni nalazili 4 kompletna protiv avionska sistema S-300. Postavlja se pitanje je protiv kojih ciljeva ukrajinska armija i njihovi američki komandanti planiraju da upotrijebe ovo moćno oružije?

Prvo borci za slobodu jugo-istoka Ukrajine ne posjeduju nikakve vazduhoplovne snage, a s obzirom na domet od 300 km ovim sistemima bi se i iz područja Kijeva moglo kontrolisati nebo nad jugo-istokom Ukrajine. Ko i zašto ih šalje u direktnu zonu ratnih sukoba i rizikuje da tamo budu oštećeni ili uništeni, kada nemaju nikakvu praktičnu bojevu upotrebljivost protiv konkretnog protivnika?

Sa vojne tačke gledišta, jedini konkretan razlog pomeranja raketnih sistema S-300 na jugo-istok jeste njihovo usmeravanje na nebo Rusije.

(In4s.net)

KOMENTARI2 komentara

  1. FORum LIvii says:

    Sve ce to biti unisteno i pretvoreno u staro gvozdje !

  2. buchkalo says:

    Pa majmuni spremaju ove bolide iz ukrajine da izigravaju topovsko meso. A onda pod izgovorom stradanja da napadnu rusiju. Rusija im je trn u oku vise od 100 godina i izmedju ostalog rusija potrazuje aljasku nazad jer je isteklo vise od 100 god od kako su je iznajmili americi. A da ne govorim da parazitima treba kontrola i eksploatacija gasa nafte i ostalih ruda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *