АМЕРИЧКО-РУСКИ односи са БАЈДЕНОМ ће…

AMERIČKO-RUSKI odnosi sa BAJDENOM će…

26 novembra 2020

PO VEĆINI procena i prognoza, sa ulaskom Džoa Bajdena u Belu kuću uslediće dalje pogoršavanje američko-ruskih odnosa.

A ubrzano su se pogoršavali i tokom dve poslednje godine vladavine Donalda Trampa. Čak i poslednjih dana kada aktuelni američki predsednik ima sve više razloga da „pakuje kofere“.Dozvolio je da razarač „Džon Mekejn“ uđe u teritorijalne vode Rusije u Japanskom moru – u Zalivu Petra Velikog. Pod izgovorom da tako obezbeđuje „slobodu plovidbe“.

Ne protivi se nameri svojih resornih ministarstava da protiv 28 ruskih pravnih lica – zbog saradnje sa vojno-odbrambenim kompleksom Kine – uvedu sankcije.

Ne protivi se ni slanju – verovatno deseti put za poslednjih nekoliko godina – razarača „Donald Kuk“ u Crno more. Radi `čačkanja Krima` i demonstracije podrške Ukrajini.

Oba američka razarača morala su da se suoče sa ruskim vojnim brodovima. „Džon Mekejn“ je naspram sebe imao ruski veliki protivpodmornički brod „Admiral Vinogradov“ čiji kapetan je otvoreno zapretio da će pramcem udariti u „Mekejna“ ako odmah ne napusti teritorijalne vode Rueije.

Amerikanci su se povinovali, a britanski list Daily Express povodom ova dva incidenta je ocenio da se povećava rizik da SAD i Rusija započnu treći svetski rat.

U Moskvi ne idu do novog svetskog rata, ali računaju sa daljim pogoršavanjem i zatezanjem odnosa sa Vašingtonom.

Uticajni ruski senator Aleksej Puškov, koji je i priznati spoljnopolitički ekspert, izjavio je da su SAD i Rusija sada u hladnom ratu i procenio da će će se odnosi dve zemlje izroditi u „ledeni rat“.

Čak je ukazao: „Trampova administracija odlazi, ali i dalje nastoji da nanese Rusiji što više štete. Pretpostavljam da će Bajden nastaviti taj kurs sa još većim žarom. Veliki su izgledi da ćemo dobiti ledeni rat“.

Puškov je imao u vidu i činjenicu da se među pomenutih ruskih 28 pravnih lica nalazi i Ministarstvo odbrane RF sa više poznatih vojnih fabrika, uključujući proizvođače avionskih motora i helikoptera, i instituta.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad3 says:

    ovo su gluposti, kakv crni ledeni rat oni su već u ratnom stanju a bajden je izabran samo da izda naredjenje za napad.To je trebala klintonova da uradi ali je tramp blokirao to ludilo 4 god.Rusi su na ivici živaca i mislim da će uskoro američki razarači koji pridju previše drsko "neobjašnjivo" potonuti.To je poslednje i jedino što rusija može da uradi u obuzdavanju "simuliranih" napada nuklearnih nosača na 10km od njihovih granica.Uskoro će oni morati da "simuliraju" napade ili na 500km od ruskih granica ili će morati da napadnu.RAT je počeo ostalo je da se to OBJAVI nekako formalno recimo:)Prosto je neverovatno koliko su nacije nesvesne mračne situacije koja se odvija svakodnevno na ruskim i kineskim granicama a sasvim je raja nesvesna da su sve nuklearne komande na obe strane u punoj ratnoj gortovosti uključujući i podmornice i avione.Ruske strateške bombarderske snage ne vežbaju ništa oni su već na ratnoj patroli isto kao i američki bombarderi.Kada počne rokanje počeće iznenada i bez vidljivog razloga sad je mir sledeće sek. je totalni rat.I to NUKLEARNI od samog starta.Svi koji misle da je sve ovo samo prepucavanja su u teškoj zabludi,rusima je ostalo samo još fda narede evakuaciju gradova i verovatno će se to desiti uskoro.Mislim da imamo vremena do marta-aprila sledeće god , posle toga je sukob SIGURAN mada i to je pitanj ovo može da pukne svakle sekunde.

  2. Dražen Jovan Petrović says:

    Ameri su u ukrajini logistički pripremili i izveli državni udar i instalirali u Kijevu fašistički banderovski režim.To je najveći izazov sigurnosti Rusiji iza 2.svetskog rata.Kako vidimo,Ameri i dalje smišljaju razne provokacije i izazivaju Rusiju.Stvarno se pitam dokad će Rusija sa svim svojim golemim nuklearnim potencijalom da trpi sve ovo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *