АМЕРИЧКО УПОЗОРЕЊЕ: Србија не иде у смеру у ком би требало!

AMERIČKO UPOZORENJE: Srbija ne ide u smeru u kom bi trebalo!

24 marta 2018

RUSIJA gubi na globalnom i regionalnom nivou. Ona pokušava uspostaviti važnost i zbog toga može izazvati velik broj problema, pre svega na Balkanu i u Ukrajini, kazao je za N1 profesor američkog univerziteta Johns Hopkins Daniel Serwer.

N1: U američkim medijima pojavila se informacija kako je predsedniku SAD-a Donaldu Trampu savetovano da ne čestita Vladimiru Putinu na pobedi na izborima u Rusiji. Bela kuća je odbacila ove navode.

Serwer: To su gluposti, Tramp nije poštovao upozorenja i on voli Putina i to je misterija za većinu Amerikanac. Tramp pokušava izbeći bilo kakav sukob sa Putinom. SAD se moraju boriti protiv bilo kakvih akcija koje preduzima Rusija.

N1: Izjavili ste ranije da Rusija gubi uticaj u svetu. Da li ste i dalje pri ovom stavu?

Serwer: Mislim da Rusija gubi na globalnom i regionalnom nivou. Ona pokušava uspostaviti važnost. Kratkoročno Rusija može izazvati velik broj problema, pre svega na Balkanu i u Ukrajini. U Velikoj Britaniji imamo neka nerešena ubistva iza kojih stoji Rusija, ali vas to ne čini globalnom silom. Globalna sila ima odgovornost, a ne da se ponaša samo ovako.

N1: Rekli ste i da je Srbija opasan partner za Zapad?

Serwer: Srbija može napraviti svoj izbor. Zapad ne diktira, dok Rusija diktira. Srbi moraju napraviti izbor. Moje viđenje Srbije se promenilo u poslednjih nekoliko godina. Više ih vidim u blizini Rusije. Evropska unija neće prihvatiti državu koja ima rusku bazu na svojoj teritoriji. Srbija ima teške izbore, a čini mi se da ne idu u smeru koji bih ja voleo da vidim, ali prihvatam da suverena država sama donosi svoje odluke.

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Hruscov says:

  Danijel Serwer-cionista. Briga me za N1 i njihove glupe sagovornike. I baba Djurdja posadila lukac u prolece i eto vesti.

 2. Dragon says:

  Čisto onako... Ovaj hazarski skočimiš je retko lep čovek, Spolja i iznutra.

  • Predrag says:

   Skočimiš "Ljupke životinjice ne podnose samoću (traže prijatelja svoje vrste) i stresne situacije, a ukoliko nisu naviknute na prisustvo čoveka, vrlo su plahe i plašljive. Skočimiševi se lako navikavaju na nove situacije, pa će se, ako im uslovi odgovaraju, već nakon nekoliko dana potpuno udomaćiti. Uz stalni kontakt brzo ćete ih pripitomiti i naučiti da vam uzimaju hranu iz ruke". MOLIM vas ne vređajte ove divne životinjice.

 3. evangelist says:

  Ima li nekog da ide u pravom smeru? Pravi smer je uzan put i malo njih ide Njime. To je put Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista. Ljubav, milostivost, ali kako seješ tako ćeš i žnjeti. I Bog neće gledati ko je ko već će svako dobiti po delima svojim.

 4. Ognjen says:

  Što je babi milo to joj se i snilo.

 5. Batina says:

  Sta sad oce ovaj nacista?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *