АМЕРИЧКО ВАЗДУХОПЛОВСТВО се припрема за рат против КИНЕ И РУСИЈЕ

АМЕРИЧКО ВАЗДУХОПЛОВСТВО се припрема за рат против КИНЕ И РУСИЈЕ

23 септембра 2021

Ваздушне снаге Сједињених Америчких Држава обучавају пилоте да слећу на ауто-путеве у случају рата са Русијом или Кином, пише за „Бизнис инсајдер“ експерт Ставрос Атламазоглу.У тексту се напомиње да би се у хипотетичком сукобу са непријатељем једнаке снаге Американци могли суочити са страшним сценаријем у којем би један непријатељски удар избацио из строја огромну већину војника или наоружања. Због тога се америчко ваздухопловство обучава да прилагоди своје снаге да слећу на нетрадиционалне и импровизоване аеродроме.

У тексту се помињу војне вежбе „Северни удар 21“ одржане у Мичигену почетком августа, на којима је војни авион слетео на јавни ауто-пут. Стручњак је објаснио да је сврха оваквих маневара обука пилота и специјалних снага за непланиране операције на тешко приступачном терену.

Обука према овим сценаријима повећаће преживљавање трупа пред претњом условног непријатеља, јер ће бити тешко да се предвиди и прати њихово кретање и места за попуњавање залиха или снабдевање горивом, закључио је Атламазоглу.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u