АМЕРИЧКО ВАЗДУХОПЛОВСТВО се припрема за рат против КИНЕ И РУСИЈЕ

AMERIČKO VAZDUHOPLOVSTVO se priprema za rat protiv KINE I RUSIJE

23 septembra 2021

Vazdušne snage Sjedinjenih Američkih Država obučavaju pilote da sleću na auto-puteve u slučaju rata sa Rusijom ili Kinom, piše za „Biznis insajder“ ekspert Stavros Atlamazoglu.U tekstu se napominje da bi se u hipotetičkom sukobu sa neprijateljem jednake snage Amerikanci mogli suočiti sa strašnim scenarijem u kojem bi jedan neprijateljski udar izbacio iz stroja ogromnu većinu vojnika ili naoružanja. Zbog toga se američko vazduhoplovstvo obučava da prilagodi svoje snage da sleću na netradicionalne i improvizovane aerodrome.

U tekstu se pominju vojne vežbe „Severni udar 21“ održane u Mičigenu početkom avgusta, na kojima je vojni avion sleteo na javni auto-put. Stručnjak je objasnio da je svrha ovakvih manevara obuka pilota i specijalnih snaga za neplanirane operacije na teško pristupačnom terenu.

Obuka prema ovim scenarijima povećaće preživljavanje trupa pred pretnjom uslovnog neprijatelja, jer će biti teško da se predvidi i prati njihovo kretanje i mesta za popunjavanje zaliha ili snabdevanje gorivom, zaključio je Atlamazoglu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *