АМЕРИКА БАХАТО ОТКРИЛА СВОЈЕ НАМЕРЕ: Желимо смену власти не само у Венецуели — нека се припреме још две државе

AMERIKA BAHATO OTKRILA SVOJE NAMERE: Želimo smenu vlasti ne samo u Venecueli — neka se pripreme još dve države

23 februara 2019

SAD imaju za cilj promenu vlasti, ne samo u Venecueli, već i u Nikaragvi oi na Kubi, izjavio je državni sekretar SAD Majk Pompeo u intervjuu televiziji „Telemundo“, čiji tekst je objavila pres-služba Stejt departmenta.

„Trampova administracija radi i radiće to, ne samo u Venecueli, već i u Nikaragvi i na Kubi“, odgovorio je Pompeo na pitanje, da li SAD nameravaju da preduzmu akcije protiv nedemokratskih režima u Nikaragvi i na Kubi.„To se može videti po našoj politici. Ona se razlikuje od politike prošle administracije. Vidimo da se te vlade ponašaju surovo prema svom narodu, da predstavljaju realnu pretnju: pretnju bezbednosti za narod, pretnju za ličnost, oni lišavaju ljude osnovnih sloboda“, smatra Pompeo.

„SAD za vreme administracije predsednka Trampa aktivno rade, da se ne samo u Venecueli, već i u svakoj od te dve države dostignuti pozitivni rezultati za te narode“, izjavio je generalni sekretar

„Narod treba da stane na čelo tih napora i ja sam ubeđen da su ti ljudi spremni da to urade. Američki narod će ih podržati“, dodao je diplomata.

„Nadam se da u svakoj od tih država građani razumeju da jaram autoritarizma koji im je bio nametnut nije potreban, da mogu imati drugačiji život i da će oni preduzeti napore, dobru volju i svoje ljudske težnje da dođu do najboljeg rešenja kako u Venecueli, tako i u Nikaragvi i Kubi“, naglasio je Pompeo, odgovarajući na pitanje da li očekuje „domino efekat“ u regionu od događaja u Venecueli.

(Sputnjik)

KOMENTARI13 komentara

 1. Velika Metla says:

  naci-amerika je demoKRADska nazovi država familije! Pljačkaju gde god i koga god stignu,i za vreme te pljačke pričaju o demokRADiji i ljudskim (ne)pravima! Već viđeno!

 2. slobo says:

  Koje su to nadmene kabadahije.Svijet neka cuti I gleda .Doce mecka pred svacija vrata samo je pitanje vremena .Treba im stavit do znanja gdje pripadaju I da su nistarije koje gube tlo pod nogama.Nemaju oni visre snage ni za sta samo se koprcaju na izdisaju.

 3. slobo says:

  Koje su to nadmene kabadahije.Svijet neka cuti I gleda .Doce mecka pred svacija vrata samo je pitanje vremena .Treba im stavit do znanja gdje pripadaju I da su nistarije koje gube tlo pod nogama.Nemaju oni visre snage ni za sta samo se koprcaju na izdisaju.

 4. Baracuda says:

  Vidimo da se te vlade ponašaju surovo prema svom narodu, da predstavljaju realnu pretnju: pretnju bezbednosti za narod, pretnju za ličnost, oni lišavaju ljude osnovnih sloboda“, smatra Pompeo. ???? A Srbi na KiM momentalno imaju sva prava ? Jedna nacija koja je pobila 70 Milona Indijanaca, imala robovlasnički sistem, kasnije diskriminaciju ( koja još uvijek vrijedi ), policijska država, ona priča o pravima naroda u drugim suverenim državama ??? Licemjerje....a sila Boga ne moli !

 5. mrak says:

  Kad bi se jos malo napeo mozda bi ti i poverovali. Ovako, jok!

 6. Za Srbiju says:

  U prevodu, čeka ih porobljavanje i pljačka.

 7. Za Srbiju says:

  Čitaj, čeka ih porobljavanje i pljačka.

 8. Kulak says:

  Ovo bi moglo biti kao na Balkanu.Ameri svim sredstvima ostvare sve što žele,a Rusi i Kinezi na kraju igre daju izjave u stilu:MI MISLIMO DA TO NIJE DOBRO.

 9. petrovgrad says:

  Izostavili ste Haiti. Tamo narod otvoreno traži Putina. Kako stvari stoje stvara se svopšti otpor u Južnoj Americi. Ishod će biti 50 miliona izbeglica u SAD iz Južne Amerike. Izgleda da im je Putin usmerio komunizam ispred ulaznih vrata.

 10. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Kakva je to država u kojoj nastaju ovakve seljoberčine??? Bahatom kauboju kao i uvek treba razbiti zube! Naravno, smrdljivi kauboj nije spomenuo sebi ravne ili veće države, Rusiju i Kinu, ali bahato prete mnogo manjim. Nadam se da će tim mentalno bolesnim kaubojima Rusija i Kina razbiti zube.

 11. milorad2 says:

  sve su ludji vreme je za aspirineeee i to podvodne:)

 12. Zoran says:

  Rusija cuva te vlasti, a Amerika ih menja.

 13. zora says:

  Na Kubi ce vas cekati Rusi kao u doba Kenedija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *