АМЕРИКА БЕСНА НА ХРВАТСКУ!

AMERIKA BESNA NA HRVATSKU!

14 aprila 2017

Vojni odnosi Hrvatske i Sjedinjenih Americkih Država mogli bi biti poremećeni zbog propusta koji su hrvatska vojska i ministarstvo odbrane napravili u realizaciji ugovora o prodaji 1,25 miliona metaka komandi američkih snaga za Evropu, prenosi „Jutarnji list“.

Amerikanci, naime, optužuju Hrvate da su pokušali da im prodaju municiju koja ne odgovara njihovim standardima i „uvale“ im metke kineske proizvodnje koje su izričito naglasili da ne žele, saznaje „Jutarnji list“.

U hrvatskoj vojsci je za taj list potvrđeno da je došlo do neugodne situacije sa američkim partnerima i da se nadaju da neće naneti štetu daljoj vojnoj saradnji dve zemlje.

Zbog nastale situacije, načelnik Glavnog štaba general hrvatske vojske Mirko Šundov prelaže ministarstvu odbrane da se Amerikancima uputi izvinjenje, a u hrvatskoj komandi za podršku sprovodi se istraga kako bi se ustanovilo kako je došlo do toga da su američkoj vojsci isporučeni meci kineske proizvodnje.

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    Jel naj tamni croat?

  2. SrbIN says:

    Ne, taj tamni je gost kod Kurvata... to je neki siroti crnac, beskućnik, koji se prijavio u SAD-ističku vojsku da ne bi umro od gladi...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *