АМЕРИКА БЕСНА НА СРБЕ И ШИПТАРЕ: „Истиче вам време!“

AMERIKA BESNA NA SRBE I ŠIPTARE: „Ističe vam vreme!“

16 septembra 2023

Američki State Department izrazio razočaranje što u novoj rundi dijaloga tzv. Kosova i Srbije za normalizaciju odnosa nije postignut napredak.

“Očekujemo da obe zemlje ozbiljno shvate svoje obaveze prema Sporazumu o normalizaciji odnosa koji su postigle ranije ove godine. Vreme ističe. Želimo da vidimo napredak u pogledu postojećih i prethodnih obaveza preuzetih u dijalogu i Ohridskom sporazumu, uključujući osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom“, rekao je portparol američkog Stejt Departmenta.“Savetovaćemo se interno i s našim evropskim partnerima o sledećim koracima“, dodao je on u izjavi za Radio Slobdna Evropa.

Prema njegovim rečima, “dijalog koji omogućuje EU jedini je put napred za Kosovo i Srbiju“.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastali su se u četvrtak u Briselu uz posredovanje šefa spoljne politike EU Žozepa Borelja i izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Borelj je nakon sastanak rekao da nijepostignut nikakav napredak, a prema njegovim rečima, Kurti je bio taj koji nije prihvatio predlog EU o istovremenom sprovođenju obaveza koje proizlaze iz sporazuma, dok ga je Vučić prihvatio.

Borelj je rekao da je Kurti insistirao na formalizovanju, pre svega, de facto priznanja tzv. Kosova od strane Srbije, dok je Vučić tražio uspostavljanje Zajednice opština sa srpskom većinom na tzv. Kosovu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Spejs kingdom says:

  Kakav sad Spejs Department ??? 😁

 2. Brane says:

  Koga ameri z....... uselili se u Uroševac- Bonstil i tupe li ga tupe. Neka objasne svetu samo 11.09. Kako zasto i zbog cega.

 3. Ficko says:

  O čemu ovi pričaju. Da li oni imaju i malo soli u glavi. Otimaju zemlju Srbima i stavljaju ih u isti koš sa otimačem. Naravno uz patronat Amerike. Sve to će biti na ovaj ili onaj naplaćeno. Pre ili kasnije.

 4. VRSK says:

  Ističe vama vreme ostajete bez oružija,novc i uskoro hrane i vode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *