АМЕРИКА БЕСНА НА СРБЕ И ШИПТАРЕ: „Истиче вам време!“

АМЕРИКА БЕСНА НА СРБЕ И ШИПТАРЕ: „Истиче вам време!“

16 септембра 2023

Амерички Стате Департмент изразио разочарање што у новој рунди дијалога тзв. Kосова и Србије за нормализацију односа није постигнут напредак.

“Очекујемо да обе земље озбиљно схвате своје обавезе према Споразуму о нормализацији односа који су постигле раније ове године. Време истиче. Желимо да видимо напредак у погледу постојећих и претходних обавеза преузетих у дијалогу и Охридском споразуму, укључујући оснивање Заједнице општина са српском већином“, рекао је портпарол америчког Стејт Департмента.“Саветоваћемо се интерно и с нашим европским партнерима о следећим корацима“, додао је он у изјави за Радио Слобдна Европа.

Према његовим речима, “дијалог који омогућује ЕУ једини је пут напред за Kосово и Србију“.

Премијер тзв. Kосова Аљбин Kурти и председник Србије Александар Вучић састали су се у четвртак у Бриселу уз посредовање шефа спољне политике ЕУ Жозепа Бореља и изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.

Борељ је након састанак рекао да нијепостигнут никакав напредак, а према његовим речима, Kурти је био тај који није прихватио предлог ЕУ о истовременом спровођењу обавеза које произлазе из споразума, док га је Вучић прихватио.

Борељ је рекао да је Kурти инсистирао на формализовању, пре свега, де фацто признања тзв. Kосова од стране Србије, док је Вучић тражио успостављање Заједнице општина са српском већином на тзв. Kосову.

KOMENTARI4 коментара

 1. Spejs kingdom says:

  Kakav sad Spejs Department ??? 😁

 2. Brane says:

  Koga ameri z....... uselili se u Uroševac- Bonstil i tupe li ga tupe. Neka objasne svetu samo 11.09. Kako zasto i zbog cega.

 3. Ficko says:

  O čemu ovi pričaju. Da li oni imaju i malo soli u glavi. Otimaju zemlju Srbima i stavljaju ih u isti koš sa otimačem. Naravno uz patronat Amerike. Sve to će biti na ovaj ili onaj naplaćeno. Pre ili kasnije.

 4. VRSK says:

  Ističe vama vreme ostajete bez oružija,novc i uskoro hrane i vode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u