АМЕРИКА БЕСНА НА СРБИЈУ: Зар смо ми оволико чекали…

AMERIKA BESNA NA SRBIJU: Zar smo mi ovoliko čekali…

15 novembra 2017

„Ambasada SAD podržava vladavinu prava i traži da pravda bude zadovoljena u ovom slučaju. Primili smo na znanje presudu koju je danas doneo Viši sud u Beogradu.

Teško je shvatiti da je bilo potrebno devet godina da bi se stiglo do presude u slučaju koji je povezan sa imovinskom štetom od skoro pola miliona dolara i sa smrću jedne osobe, a da je konačni ishod da nijedan od sedmoro optuženih, od koji je četvoro u prisustvu pravnih zastupnika priznalo da su učestvovali u ozbiljnom prekršaju, nije osuđen na zatvorsku kaznu“.

Ovako je Ambasada SAD reagovala danas na odluku Višeg suda u Beogradu kojom su na uslovne kazne zatvora od po pet i šest meseci osuđena četvorica optuženih za paljenje američke ambasade, 2008. godine u Beogradu, posle mitinga „Kosovo je Srbija“, dok su trojica oslobođena optužbi.

„Prema međunarodnom pravu, zemlja domaćin je odgovorna da štiti strana diplomatska predstavništva, a podsećamo da se srpska policija povukla sa svojih uobičajenih punktova u blizini Ambasade SAD, samo nekoliko trenutaka pre napada“, navodi se u reagovanju Ambasade SAD i dodaje:

„Oni koji su odgovorni za taj korak nikada nisu za to odgovarali, i napominjemo da se još uvek ne postupa po slučaju koji je Tužilaštvo podnelo protiv pet optuženih policijskih oficira u maju“.

KOMENTARI8 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Sledeći put, do temelja.

 2. Batina says:

  A kad cemo vama da sudimo za razaranje Srbije i ubijanja njenih gradjana. Licemjeri.

 3. Dusan says:

  Počinioci koji su bacali kamenice na USA ambasadu i zapalili je, osudjeni su - Počinioci koji su bacali bombe na Srbiju i zapalili je, nisu krivi -

 4. !!! says:

  Cuj"cemerika besna na Srbiju",bwahahaaahhaa koji vic...Opet se av dogovorio(naravno to je njegov "uspeh",a ciji bi inace bio!!)narodu mrvice(da se vlasi ne dosete),a "saveznicima i prijateljima" ogromna torta sa sve poslugom(citaj:predaja svih SRPSKIH teritorija i potpuni nestanak svega sto pocinje sa SRB).Ovakve pozorisne predstave bi mozda i prosle kad bi se ceo narod kopcao odpozadi,al' nece da moze.Sto bi nas brat Trifun rekao"NEMA NAZAD"!

 5. Trifun says:

  A nama je jos tece shvatiti da je jedna drzava poput SAD i koja se zaklinje na vladavinu prava napadne Srbiju ilegalno protivno svojim zakonima i Ustavu, protivno NATO regulacijama i protivno medunardnom pravu i UN Rezolucijama cija je clanica, i ubije na hiljade ljudi i djece i pobaca nuklearni otpad po drzavi i razori je ekonomski, I DA NIKO NE ODGOVORA za to. Nema nazad.

 6. Miki says:

  I da su osuđeni na smrt ovi ne bi bili zadovoljni. Trebalo je srušiti do temelja.

 7. hristina says:

  VI(!) se pozivate na medjunarodno pravo?! Po kom medjunarodnom pravu ste VI izvrsili agresiju na jednu suverenu zemlju i okupirali jedan njen deo? Po kom medjunarodnom pravu ste VI bombardovali i ubijali (i jos ubijate!) SRBE osiromasenim uranijumom, hemijskim agensima, hebricidima,...?! Sta kaze medjunarodno pravo o ovom radiolosko-hemijskom ratu?! Sta kaze medjunarodno pravo o ubijanju civila?! "Ubijanje civila nije bila greska. Bila je namera!"- reci jednog spanskog vaseg(!) NATO pilota! Neke druge koji bi sve ovo pocinili npr. vama, gazeci medjunarodno pravo, nazvali biste teroristima! Kako mi Srbi da nazove VAS?

  • hristina says:

   Hoce li reagovati Ministarstvo spoljnih poslova ove zemlje ili ce precutati? Ne ocekujemo da kaze nesto u smislu "mi nismo vasa prcija niti kolonija" - bar diplomatski! Da se oglasimo, brate!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *