АМЕРИКА БИ ДА ПРЕВАСПИТА РУСИЈУ

АМЕРИКА БИ ДА ПРЕВАСПИТА РУСИЈУ

2 децембра 2023

Вашингтон има за циљ да преполови приходе Русије од нафте и гаса до краја ове деценије.

Западне санкције на руску нафту ступиле су на снагу 5. децембра 2022. године. Међународна агенција за енергију прогнозирала је да би њен извоз нафте и гаса могао да падне „најмање 40-50 посто до 2030.“ ако се одрже западне санкције на руску енергетску индустрију, пише ФТ.„То је нешто чега ћемо морати да се придржавамо годинама које долазе све док украјински сукоб траје. Учинићемо све што можемо да помогнемо да се то оствари. Циљ ових санкција је променити понашање Русије“, рекао је Пајат.

Придржавање санкција против Русије има велике геополитичке импликације у смислу способности Русије да користи своју енергију као стратешку имовину приметио је Пајат.

У децмебру 2022. Европска унија престала је да прима руску нафту испоручену морем, док су земље Г7, Аустралија и др. увеле ограничење цене за њу, постављајући горњу границу од 60 долара по барелу. Забрањена је испорука или осигурање скупље нафте.

KOMENTARI5 коментара

 1. Velika Metla says:

  И ја бих Монику Белучи заскочио, али је она другачијег мишљења. -:)))

 2. Petrovgrad says:

  Tvorci novog svetskog poretka rade na ostvarivanju svog plana da na pleneti ostane samo "zlatna milijarda", a da svo ostalo stanovništvo eliminišu. Tu "Zlatnu milijardu" čine EU, Amerika i Japan, ostalo sve pod mač bato. Sloveni, Kinezi, Arapi, Afrikanci i Latinoamerikanci sa Meksikom pod mač. Kako će nas eliminisati,to će se tek videti. Za sada na delu je rat u Ukrajini, Bliski i Srewi istok,... gde mogu izazivaju glad, Kovid,razne gripove i kuge. Svet se mora ujediniti da bi opstao, jer sve nas čeka ista sudbina, a to je istrebljenje. Savez slobodarskog sveta je neminovan. Da li će to biti BRIKS ili još nekoliko saveza, to će diktirati situacije. Svet, nije poludeo. Sve to satanisti i neofašisti planski rade, a NATO je udarna pesnica.Ta priča "Svet je potpuno poludeo" je zamajavanje, da se vasti ne dosete.

 3. michael pan says:

  АМЕРИКА БИ ДА ПРЕВАСПИТА РУСИЈУ, da na celu sa vaspitacem Bajdenom ...

 4. M says:

  Petrokemijska industrija Kine je već sad vrlo jaka,a na bazi sada jeftine i dostupne goleme količine Ruske nafte i plina,uskoro će postati i puno jača,veća i jača od sveukupne Zapadne petrokemijske industrije!Mnoge druge grane Kineske industrije vjerovatno također!I ne samo Kineske industrije nego i još nekih država kojima će biti dostupne goleme količine jeftine Ruske nafte,plina,žita itd.!I Rusi će iz svega toga izvući korist i napredovati!U tom vremenu će EU raditi s skupim energentima i sirovinama i izgubiti konkurentnost!USA će napredovati!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u