АМЕРИКА ЋЕ ОВИМ ПОТЕЗОМ ПРОШИРИТИ РАТ НА ЦЕЛУ ЕВРОПУ

АМЕРИКА ЋЕ ОВИМ ПОТЕЗОМ ПРОШИРИТИ РАТ НА ЦЕЛУ ЕВРОПУ

8 децембра 2022

Kонстантин Блохин, службеник Центра за безбедносне студије Руске академије наука, прокоментарисао је позив украјинског министра спољних послова Дмитрија Kулебе западним земљама да пренесу ПВО системе Патриот у Kијев.

Украјински министар је у интервјуу за Си-Ен-Ен рекао да је дошло време да амерички и европски партнери донесу одлуку о снабдевању Оружаних снага Украјине зенитно-ракетним системима Патриот.Међутим, у Сједињеним Државама постоји другачија тачка гледишта по овом питању. Пентагон је експлицитно навео да не размишља о слању ПВО Патриот у Украјину.

Недостатак жеље Запада да Kијев снабдева америчким системима ПВО је разумљив, приметио је Kонстантин Блохин. Чињеница је да је Украјина данас нека врста црне рупе у којој нестаје америчко и европско оружје. Након тога, може се наћи на црном тржишту у којем га разне земље, укључујући и оне које нису баш пријатељске према НАТО-у, лако могу набавити.

Ако Вашингтон и његови савезници ипак одлуче да пребаце ПВО систем Патриот на украјинску војску, онда ће то постати недвосмислен сигнал за Русију да је Запад спреман на ескалацију. Пре свега, приметио је специјалиста, реч је о Сједињеним Државама, без чијег знања ниједна земља НАТО-а не може да снабдева Kијев системима противваздушне одбране које толико прижељкују.

„Јасно је да Kијев жели да се Вашингтон у потпуности интегрише у испоруку свог оружја Украјини, како би се у потпуности укључио у сукоб. Међутим, САД и друге западне земље не желе да постану директна страна у сукобу“, рекао је Блохин.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. Istina says:

    Patriot se pokazao u saudijskoj arabiju, nista nije zaustavio. Obicna skalamerija.

  2. test01 says:

    pa da, ali su zato spremni da ratuju do poslednjeg Ukrajinca (naravno sa decom i zenama posto su to sve Slavenski narodi). Narod je jedna grdna st... (to je rekao Njegos a ne ja)

  3. Kulak says:

    Eno u Zagrebu zastupnici HDZ-a prete onima iz opozicije da će im slati inspekcije u firme u kojima rade ako ne glasaju za obuku ukronacističkih vojnika na hrvatskom teritoriju. Radi se o obuci ukronacista za ratovanje protiv Rusije. Prete HDZ-ovci i na druge načine, koriste metode fizičkog i mentalnog pritiska. Nije baš da se Rusiji i Rusima tresu gaće na spomen nekakvih ekstremnih sposobnosti hrvatskih vojnih instruktora, ali vidimo da kućni odgoj u ustaškom duhu radi svoje. Ja sam uveren da će završiti kao i ustaški zlikovci koje je ante pavelić slao na Staljingrad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u