АМЕРИКА ЋЕ ПОЛУДЕТИ: Турска опет купује С-400

AMERIKA ĆE POLUDETI: Turska opet kupuje S-400

8 maja 2020

MOSKVA i Ankara pregovaraju o isporuci Turskoj još jedne partije zenitnih raketnih sistema S-400, izjavio je Dmitrij Šugaev, direktor ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

„Na dnevnom redu je dodatna partija S-400 za Tursku. Usaglasili smo se već i oko rokova isporuke i nekih drugih uslova. Nadam se da ćemo u dogledno vreme dogovoriti o svemu“.Šugaev ovo otkrio u intervjuu magazinu „Nacionalna odbrana“ i otkrio da je prva partija bila „čista prodaja bez lokalizacije proizvodnje“.

Za novu partiju je rekao da je moguće „određeno učešće turske strane u procesu proizvodnje“.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će dislociranje već kupljenih S-400 „početi u aprilu 2020-te“, ali se to nije dogodilo zbog epidemije koronavirusa.

Erdogan je pre neki dan ponudio SAD – da bi ublažio njihov bes zbog kupovine ruskog modernog naoružanja – da kupi i veliku partiju američkih raketnih zenitnih sistema „Patriot“.

Pritom je naglasio da je Vašington donekle ublažio prethodni isključivi stav: može pod uslovom da prvo vratite Rusiji S-400…

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vladajmo says:

    Naprava iz pakla koja će da zabiberi amerima i sličnim. Zna golum šta mu treba, ti čunkovi su specijalno pravljeni da ruše sve što je američko, pogotovo američke leteće kante koje načisto raskantaju. Dokle god rus ima ovakve svirajke i orgulje ima da ih kupuje turska jer njoj je pretnja zapad, ne istok. Redža kupi kiki riki semenke od amera, ali od Rusa, kupuje samo proverene stvari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *