АМЕРИКА ЋЕ ВОЈНО БРАНИТИ ТАЈВАН хиљадама дронова, беспилотних чамаца и подводних система

AMERIKA ĆE VOJNO BRANITI TAJVAN hiljadama dronova, bespilotnih čamaca i podvodnih sistema

11 juna 2024

ORUŽANE snage SAD planiraju masovnu primenu dronova, bespilotnih čamaca i podvodnih sistema za odbranu Tajvana u slučaju „napada kontinentalne Kine“ – ovo je izjavio šef Indo-pacifičke komande Oružanih snaga SAD Semjuel Paparo.

„Peking želi da suoči svet sa brzim, intenzivnim ratom čiji bi ishod postao svršeni čin pre nego što bi svet uspeo da se sabere […] Moj cilj je da od sada pa sve do 2027. i dalje, američka vojska i saveznici imaju sredstva da to sprečimo“, rekao je on u intervjuu The Washington Post.Paparo je u istom intervjuu otkrio da želi da „Tajvanski moreuz – bude li potrebno – postane prizor iz pakla sa dronovima“.

Naglasio je da je uveren da bi upotreba hiljada dronova usporila moguću kinesku operaciju i dala Vašingtonu vremena da pripremi parirajuće mere.

Prethodno je 4. juna američki predsednik Džo Bajden dozvolio mogućnost intervencije američke vojske u slučaju mogućeg sukoba Kine i Tajvana.

Prema njegovim rečima, SAD će preduzeti takav korak ako Kina odluči da jednostrano promeni status Tajvana.

Šef kineskog ministarstva odbrane, Dong Jun, tokom govora na međunarodnom bezbednosnom forumu „Šangri-La dijalog“, u Singapuru, poručio Vašingtonu da svako ko pokušava da razdvoji Tajvan i Kinu „sebi kopa grob“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    hah..čekaj bre ko je ovde lud oni su "priznali" da je tajvan kineski,neotudjivi deo kine:):)...neverovatni su,ali ne zato što su pokvareni nego zato što to JAVNO RADE:)...očigledno je da nikakva politka ili papiri potpisani sa nima nije moguća,oni to poštuju samo do prve prilike...kako onda živeti sa takvim banditima u komšiluku...seljaci su dizali tarabe i držali dvocevke i pucali odmah čim vide nepoznate dripce iz košilika kako se muvaju po ataru....izgleda da je to jedino rešenje sa njima...ali prvo kuću da im srušimo....kuću izgradjenu na nemerljivim količinama krvi,pljačke i kostiju nevinih...kad to uradimo onda će oni biti ono što treba da budu i što su oduvek bili...nikada se ta zapadna plemena nisu civilizovala,bili su ubice iz šume i ostali su to,mora prvo u šumu da ih vratimo...ja mislim da će im kinezi doći glave u nekom narednom periodu,kad ih udare ovi neće ni znati šta ih je snašlo,i milim da se kinezi ozbiljno sremaju za to,jasno je i njima šta mora da se uradi...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *