АМЕРИКА ЋЕ ЗАДАТИ ПРВИ НУКЛЕАРНИ УДАРАЦ: Производе ново оружје за борбу против Русије

AMERIKA ĆE ZADATI PRVI NUKLEARNI UDARAC: Proizvode novo oružje za borbu protiv Rusije

15 marta 2019

Sjedinjene Američke Države ne bi trebale da se odreknu prava da zadaju prvi nuklearni udarac. To je u Senatu izjavio predsednik Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD, general Džozef Danford, prenosi TASS.

Prema rečima američkog komandanta, sposobnost Sjedinjenih Država da izvedu preventivni nuklearni napad komplikuje proces odlučivanja protivnika o napadu, a taj zadatak im ne bi trebalo olakšati. Tako je odgovorio na predloge iz januara o ograničavanju upotrebe nuklearnog oružja. Senatorka Elizabet Voren i Adam Smit, šef Odbora za oružane snage, predložili su da se odustane od upotrebe nuklearnog oružja. Političari su takvu politiku smatrali „zastarelom i opasnom“, jer je jedina svrha američkog nuklearnog arsenala odvraćanje.Na istom sastanku, šef evropske komande Oružanih snaga SAD i komandant snaga NATO-a u Evropi, general Kertis Skaparoti, govorio je o želji Rusije da koristi nuklearno oružje. On je rekao da Moskva ne može da se takmiči sa SAD u dugom sukobu sa upotrebom konvencionalnog oružja. U tom smislu, on smatra da Rusija ozbiljno razmatra upotrebu nuklearnog oružja za brze pobede nad slabijim susedima, i da je „to je deo ruske doktrine.“

Ranije je objavljeno da su SAD počele da proizvode nuklearno oružje male snage dizajnirano za borbu protiv Rusije. Na podmornicama će biti postavljena nova bojeva glava V76-2. Njen kapacitet je oko pet kilotona.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. A akoM says:

  USA će zadati Rusiji prvi (poražavajući) A-udarac?!?USA misli da je to najbolje rješenje za nju,sprema se za to,i kada bude spremna-to će i napraviti,odmah tog trena,da ne prokocka tu šansu!Rusi to mogu spriječiti vjerovatno na samo jedan"pametan i jeftin"način,a to je da A-izrokaju USA-zapadne vojne položaje na svojim granicama i blizinama,a koji ih time fatalno ugrožavaju,i da više ne dozvole da se oni tamo ponovo pojave!Hoće li Rusi to napraviti,pošto treba imati za to dovoljno pameti,snage i hrabrosti,organizacije itd.?!?Šansa za to postoji,realna,i USA je spremna i za to,žrtvujući dobar dio Euro-Azije,računajući kasnije uspjeti kroz dugi i iscrpljujući rat,ali ostaje opasnost za nas!Koja je opcija,daklen,vjerovatnija?!?Nisam siguran,ali očekujem u Euro-Aziji dugotrajni iscrpljujući rat,jaku Kinu,jake islamske snage,ali za Rusiju neznam,nisam siguran,kao da"vidim"ostatke Rusije koja je popušila prvi udar ili tako nešto,i pokušava ponovo ustati i biti velesila?!?U svakom slučaju loša opcija za nas!Dobro je što se čak i meni pesimistu čini da nazirem Svjetlo na kraju tog dugačkog tunela!Ovdje,na ovim prostorima,čini mi se,počet će se rješavati uspješnija i bolja budućnost svijeta i čovječanstva,odavale će čini mi se,niknuti Svjetlo i malo po malo obasjati cijeli svijet!

 2. A akoM says:

  Da,"vidim"da će se i Rusija ponovo dići i biti Velika,i Kina,i to kroz vjeru Kršćansku!Čudno ili ne,ali ja tako"vidim"!

 3. Ivana says:

  Rusi čekaju i čekaju amerikanci im došli na granice i dele packe oni čekaju. Sve po receptu Miloševića koji je čekao kad je zapad vršio genocid nad Krainom posledice znamo.

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Kauboji, ne glumite junačine, vi ratujete protiv malih a ne Rusija koja je satrala sve velike imperije.

 5. Emelijanenko says:

  znamo ko prvi napada i ko prvi trepne. Ali oni ne pobedjuju.Znamo ko pobedjuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *