Америка ДА ЗАБОРАВИ НА УKРАЈИНУ У НАРЕДНИХ 25 ГОДИНА!

Америка ДА ЗАБОРАВИ НА УKРАЈИНУ У НАРЕДНИХ 25 ГОДИНА!

23 јануара 2022

САД треба да одложе примање Украјине у НАТО за неколико деценија, написао је политички коментатор Рос Даутат у чланку за „Њујорк тајмс“.

Даутат сматра Украјину сувише подељеном, економски слабом, те стога неспремном да у пуној мери „постане део Запада“.При том, САД, по његовом мишљењу, преузеле су на себе обавезе које не могу реализовати, покушавајуц́и да Украјину извуку из руске орбите. Због прилично меког приступа прошле америчке администрације, Вашингтон је данас лоше припремљен у спору са Москвом око украјинског питања.

Kоментатор је нагласио да, узимајуц́и у обзир ове обавезе и раст потребе „пружања отпора Kини“, САД би могле на неодређено време одложити идеју ширења НАТО. У том случају, Украјина, по његовом мишљењу, иако би се и нашла под притиском Русије, избегла би „инвазију“, а амерички савезници из НАТО би преузели више обавеза по питању подршке безбедности у Европи.

Међутим, потпуно одустајање од примања Украјине у НАТО је уступак који, како сматра Даутат, америчка администрација не може прихватити. По његовом мишљењу, врло разумно изгледа идеја да се „о њој заборави на дуже време: на пример на 25 година“.

KOMENTARI2 коментара

  1. Vojna i ojdeSve says:

    Pa nemoj tako.... Bilo bi toplije ovako.... Ringishpil.... Somboled..... Kraj sveta.... Idemo na Mars....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u