Америка ДА ЗАБОРАВИ НА УKРАЈИНУ У НАРЕДНИХ 25 ГОДИНА!

Amerika DA ZABORAVI NA UKRAJINU U NAREDNIH 25 GODINA!

23 januara 2022

SAD treba da odlože primanje Ukrajine u NATO za nekoliko decenija, napisao je politički komentator Ros Dautat u članku za „Njujork tajms“.

Dautat smatra Ukrajinu suviše podeljenom, ekonomski slabom, te stoga nespremnom da u punoj meri „postane deo Zapada“.Pri tom, SAD, po njegovom mišljenju, preuzele su na sebe obaveze koje ne mogu realizovati, pokušavajući da Ukrajinu izvuku iz ruske orbite. Zbog prilično mekog pristupa prošle američke administracije, Vašington je danas loše pripremljen u sporu sa Moskvom oko ukrajinskog pitanja.

Komentator je naglasio da, uzimajući u obzir ove obaveze i rast potrebe „pružanja otpora Kini“, SAD bi mogle na neodređeno vreme odložiti ideju širenja NATO. U tom slučaju, Ukrajina, po njegovom mišljenju, iako bi se i našla pod pritiskom Rusije, izbegla bi „invaziju“, a američki saveznici iz NATO bi preuzeli više obaveza po pitanju podrške bezbednosti u Evropi.

Međutim, potpuno odustajanje od primanja Ukrajine u NATO je ustupak koji, kako smatra Dautat, američka administracija ne može prihvatiti. Po njegovom mišljenju, vrlo razumno izgleda ideja da se „o njoj zaboravi na duže vreme: na primer na 25 godina“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Vojna i ojdeSve says:

    Pa nemoj tako.... Bilo bi toplije ovako.... Ringishpil.... Somboled..... Kraj sveta.... Idemo na Mars....

  2. Istina says:

    Nato u govnjivo blato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *