АМЕРИКА ДЕФИНИТИВНО КРЕЋЕ У РАТ СА РУСИЈОМ: Ова војна вежба говори све (ВИДЕО)

АМЕРИКА ДЕФИНИТИВНО КРЕЋЕ У РАТ СА РУСИЈОМ: Ова војна вежба говори све (ВИДЕО)

23 јануара 2019

Америчка војска користила је војну опрему стилизовану као руски систем противваздушне одбране током вежбе.

Током војне вежбе Southern Strike у Мисисипију, pripadnici америчке војске извршили су ваздушни напад користећи технологију која подсећа на руске PVOе системе Тор и Оса, као и на БТР-80, пише Defense Blog.

Према наводима америчког војног блога, такве вежбе помажу војсци да усаврши вештине које су заборављене након завршетка Хладног рата. Блог наводи да су последњих година противници Сједињених Држава развијали модерно оружје, муницију и деструктивне технологије.

Као што је наведено у материјалу, због погоршања односа с Русијом, „данас Оружане снаге САД пстављају акценат на припреме за сукоб са великим силама“.

(Pravda)

KOMENTARI5 коментара

 1. Deda Micko says:

  Lupetanje, kao i obicno.

 2. milorad says:

  Ne bih rekao da je lupetanje, američka birokratija je dovoljno glupa i ograničena u svojim mogućnostima delovanja.Oni moraju da prate mere "sistema" koji je neki birokrata iznad njih napisao do zadnjeg slova, tako da je sasvim moguće da su interna naredjenja u vezi pripreme za rat sa ruskim oružanim snagama na snazi i zato normalno koriste makete sa siluetama i oblicima ruskih orudj.Ništa kod njih nije ni slučajno ni naivno, ta armija je usvojila doktrinu PRUSKOG MILITARIZMA i sve više liče na smešne nemce iz partizanskih filmova i komedija o 2. sv. ratu, ništa tamo nije slučajno u papirologiji.Rusima je dovoljno da pogledaju programe vežbi njihovih rezervista ispecijalaca i znaju odmh šta oni spremaju, do te mere je zaglupljanost militarističkog mišljenja otišla tamo u sopstvenu suprotnost verovanja u neku imaginarnu nepobedivost i nepogrešivost.Ta armija takav promašaj ne može ispraviti jer bi morala da promeni i doktrinu i komandni sastav i zato je to dobra vest za rusiju, jer rusi imaju sasvim drugačiji pristup ozbiljnim stvarima kao što su rat, i zato će amerikanci GADNO da nadrljaju a to će se uskoro videti pri prvom direktnom javnom sukobu koji predstoji u vrlo bliskom vremenu inače u nekoliko tajnih sukoba amričke elitne snage su bile UNIŠTENE u siriji do poslednjeg vojnika, nisu u komandi čak ni znali šta ih je klepilo.

  • Velika Metla says:

   Нису они ни глупи ни ограничени,јер њихове породице,пријатељи и кумови,не ратују,него ТАМО НЕКИ ! Њима је циљ да се оружје које произведу потроши било где само не на њиховој територији! А све то плаћено ће бити с природнимресурсима оних који се не могу одбранити од пљачке коју спроводи наци-америка,као и парама њихових пореских обвезника! Демократија јел*те? А нарочито људска права!

 3. Slobodanka says:

  SAD će nastojati da što više zaštiti svoj unipolarni poredak, mada je ta teritorija već smanjena i nema novog napredovanja u osvajanju sveta. Upravo je američki Kongres izglasao zakon da Tramp ne može da izvede SAD iz NATO-a, a on zapravo ni nije to hteo da uradi nego je raspravljao o ravnopravnijem finansiranju te alijanse. To je i unutar politička borba u SAD, ali i ograničavanje Trampa "ruskog agenta" da dođe do bilo kakvog poboljšanja odnosa sa Rusijom. Zato će u ovoj godini odnosi SAD-Rusija biti gori nego ikad, ali ne verujem da će se usuditi na direktan sukob sa Rusijom. Biće još vežbi, još pokušaja provokacija iz Ukrajine, američki brodovi če defilovati po Crnom moru i Baltičkom moru, ukratko nastojaće da Anakonda oko Rusije bude čvršća. Najgori pritisak na Rusiju će biti raspoređivanje američkih raketa srednjeg dometa u Evropi, ali Rusija če na sve to imati odgovor koji odvraća od napada. Takođe otezaće i dalje povlačenje američke vojske iz Sirije. Izrael napadima na Damask takođe nastoji da uspori američko povlačenje, jer ako zauzvrat dobije po nosu onda vršiće i oni pritiak na Belu kuću i pentagon. Ali Izrael u poslednjim napadima prvenstveno napada iranske snage, dakle provocira Iran. Venecuelu već pokušavaju da destabilizuju iznutra i biće još opasnih igara oko Venecuele. Na kraju ispašće da Amerikanci ratom krenuće da deluju najverovatnije protiv Irana, a američka intervencija u Iranu istovremeno je i rat protiv Rusije, ali nije rat na njenoj teritoriji nego posrednički rat. Imam utisak da nastojaće da snage Rusije što više angažuju i oko Rusije i npr. u Venecueli da bi preterano angažovana Rusija bila sprečena da pomogne napadnutom Iranu. U ovoj godini biće nemirno na sve strane, ali biće najvažnije da Iran izdrži.

 4. Slobodanka says:

  Zatim Tramp će nastaviti trgovinski rat protiv Kine, a biće i novih vojnih tj. ratnih zaoštravanja prema Kini. ... Do kraja 2019 godine u odnosu na početak godine, SAD će biti samo ekonomski slabija i njena svetska dominacija biće još više narušena tj. smanjena. Cela ova godina biće izuzetno nemirna jer svetski hegemon u opadanju neće mirno podnositi smanjivanje svoje prevlasti u svetu. Bolja je bio Trampov plan za SAD, manji bi bio sunovrat SAD da su ga slušali. Ali sujeta najveće svetske imperije (kako oni vole da kažu čak od Rima do današnjih dana) je strašna stvar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u