АМЕРИКА ГЛЕДА У БЕСУ: Русија своје оружје…

AMERIKA GLEDA U BESU: Rusija svoje oružje…

8 septembra 2018

Amerikancima nikada nije milo kada Rusi prodaju oružje.

Vijetnam je naručio od Rusije naoružanje u vrednosti većoj od milijardu dolara, rekao je šef ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev.Osim naoružanja, ovim ugovorom je predviđena i vojna obuka, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Ova informacija je objavljena tokom posete Rusiji generalnog sekretara vijetnamske Komunističke partije Ngujen Pu Tronga.

Amerika je već izrazila nezadovoljstvo zbog prethodnih prodaja oružja Vijetnamu i smatra da to ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

OVDE pogledajte kako je američka vojska nemoćno gledala Ruse.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Amerika je napala Vijetnam i tamo počinila genocid i ratne zločine dostojne 3.Rajha; kakva prava oni imaju da govore o Vijetnamu i pravu da se Vijetnam naoruža i brani od nacističkih zapadnih agresora predvođenim SAD-om ???

  • Dostojevski says:

   Potpuno tačno Živodere! SAD-isti su poslednja pogana bagra koja ima pravo da bilo šta kaže!

 2. teoretičar says:

  Ne bih rekao da stvari baš tako stoje. Vijetnam je ustupio Kini neka ostrva u vreme sukoba sa Amerikom. Kina i Rusija su pomagali S Vijetnam, naoružavali ga i "sa strane" učestvovali u ratu. Vijetnam se ne bi oslobodio da nije bilo te pomoći. Prošao bi kao i Koreja, Libija, Irak, Jugoslavija i slični. Međutim, posle rata je došlo do nezgodnih stvari. Ne zna se kakav je ugovor izmeđi Kine i Vijetnama napravljen, ali Vijetnam traži da Kina vrati ostrva nazad Vijetnamu i da povuče svoje baze. Kina je u međuvremenu ojačala i nema nameru da se povuče, pa čak postoji i verzija da Kina tvrdi da je Vijetnam dao ostrva Kini zauvek zbog pomaganja u ratu. Amerika je polako ulzila u Vijetnam posle rata, korak po korak, sa svojim parama i nekim ustupcima Vijetnamu. Kasnije je sledila i pomoć u vidu mleka u prahu, sira i koječega čega Amerika ima koliko ti srcu volja. Sukob između Kine i Vijetnama se produbljavao a odnosi Vijetnama i Amerike su se sve više razvijali. Kada je Amerika, da bi kontrirala ASEANU, trgovačkoj organizaciji u kojoj je i Kina, osnovala ANTI ASEAN u kojemu su Australija, Indonezija(nisam siguran), i još neke druge države i Vijetnam je prihvatio ponudu Amerike i ušao u tu organizaciju, koja je naravno u službi Amerike za sužavanje Kineske trgovine...i slično. Znači, to je podmetanje noge Kini.

 3. teoretičar says:

  Sukob Vijetnama i Kine se produbio a saradnja Vijetnama sa Amerikom takođe. Amerika je tu ispred nosa Rusiji i Kini praktično ušla u Vijetnam koji se naveliko amerikanizuje. E, sad. Ni Vijetnam nije baš zaljubljen u Ameriku, iako je podosta pao u zavisnost od Amerike, pa je prihvatio i dosta ponuda od Rusije pa čak i posluša poneki predlog Rusije. Eto, verovatno je poželeo i Rusko naoružanje. "titotistička" politika sedenja na dve stolice. Sdruge strane, nervira me nemoć Kine i Rusije da se odupru sankcijama Amerike, pa i Kina i Rusija prave ustupke Americi ili bar blago reaguju. Rusija ima mnogo ugovora koji nisu realizovani na zahtev Amerike. Dakle, Rusija je poslušala. Severni tok 2 je zaustavljen, ugovori sa Turskom, Iranom i Sirijom se ne ispunjavaju u potpunosti i slične stvari. Dakle, to što je Vijetnam sklopio ugovor sa Rusijom, ne znači pod milim Bogom ništa a uz poteze Amerike neće biti ostvaren u dogledno vreme. Kina je dobila pet zahteva od Amerike pre neki mesec i bez galame potpisala sve i jedan zahtev...Vijetnam je možda potpisao ugovor, ali Rusija će taj ugovor možda iskoristiti u pregovorima o ublaženju sankcija sa Amerikom, a tako stoji stvar i sa svim ostalim ugovorima koji nisu Americi po volji. Rusija trguje sa Amerikom svojim ugovorima, a ni Kina nije bolja. Ne sumnjam da bi mi najviše želeli da to nije tako i da Rusija i Kina ne iskorišćavaju ugovore sa drugim državama radi dodvoravanja Americi, ali na žalost, tako je. I mi smo dobili sankcije od Rusije kada je to Amerika zahtevala, jer je bilo politički i ekonomski korisno za Rusiju. To je žvaka koju mi ludaci uvek progutamo uz čemer i bol. A ni jedan ruski ugovor kojemu se Amerika protivila, nije se do danas ostvario. Kina i Rusija puštaju u javnost samo medijski zaslađene izjave. Pre će Rusija prihvatiti da uspori isporuku naoružanja, nego što će Vijetnam pokvariti odnose sa Amerikom, svojim novim garantom u sukobu sa Kinom. Kina ima grandomanske, globalne želje i mnogi koji sarađuju sa Kinom će se ispeći na toj vatri. Osim ako Amerika ne ne zaustaviu Kinu, a svi su izgledi da hoće. U tom slučaju ćemo se i dalje peći na američkom roštilju. Nama svejedno iako bi najviše voleli da ne budemo večiti ćevap.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *