АМЕРИКА гради војне објекте у Естонији

AMERIKA gradi vojne objekte u Estoniji

16 oktobra 2018

U Estoniji su izgrađeni novi objekti sa prihvaćanje i servisiranje dislocirane vojske i tehnike NATO-a, saopštila je pres služba estonskog Generalštaba.

Izgradnju ovih objekata finansirale su SAD, a reč je o hangaru, železničkom peronu za preuzimanje eksplozivnog tovara, kao i komandna zgrada.

Prema rečima ministra odbrane Estonije Jurija Lujke, ukupno je u izgradnju uloženo 15 miliona dolara.

„U Estoniji se sprovodi veliki broj vojnih vežbi i iz tog razloga su potrebni vojni objekti kako bi sve to teklo u nejboljem redu“, rekao je.

Lujka je ocenio i da ti objekti nisu samo namenjeni američkoj vojsci, već ih mogu koristiti i ostali saveznici.

Trenutno se tu nalaze nemački lovci „Jurofajter“, koji izvršavaju misiju osiguravanja Baltičkog neba.

KOMENTARI3 komentara

 1. Kulak says:

  To je nažalost slika i prilika nemoći današnje Rusije ali i slabosti ruskog naroda.Estonija je sićušna,slabo naseljena,Rusi u njoj čine 38% stanovništva,a ogromna Rusija koja sa njom graniči tamo nema skoro nikakav uticaj.Ali zato uticaj imaju Ameri.Rusija mora menjati svoju taktiku i geopolitičku strategiju.

  • Milica says:

   Medo da trčka za mišom Estonija? A na to taj iskompleksirani miš bi tek sa zadovoljstvom nastavio da ga zahebava jer su se baš zbog toga još pre 14 godina udružili sa drugom silom. Estonija je prva separatistička republika, a već 29.03.2004.godine postali su članica NATO-a. Ovo je važno da kada se u jednoj državi pojave dve velike sile onda samo raste netrpeljivost i stanje se još više komplikuje za postojeće stanovništvo.

  • Milica says:

   Miš Estonija može da se nada da dok na njenoj teritoriji živi 38% Rusa da Rusija neće vojno dejstvovati na njihovoj teritoriji da ne bi ugrozila živote svojih sunarodnika. Više u tom pravcu treba razmišljati, a ne o povećanju ruskog uticaja u Estoniji. Zato mogu da grade ove objekte i još opasnije NATO objekte i zato se Estonija ističe kao kolovodja u Evropi u antiruskim izjavama. Možete li da zamislite kolika je to sreća za jednog iskompleksiranog malog miša? Da živim u Estoniji uvek bi mi na raspolaganju bili dobro sklonište i rezerve za nedaj Bože i stalna sigurnost da za kratko vreme mogu da stignem u Rusiju. Ne znam kako Rusi u Estoniji razmišljaju. Uglavnom ne očekujem poboljšanja, nego samo pogoršanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *