АМЕРИКА ГУРА ПРИШТИНУ У РЕГИОНАЛНУ ИНТЕГРАЦИЈУ: Олакшавају им пут у ЕУ

АМЕРИКА ГУРА ПРИШТИНУ У РЕГИОНАЛНУ ИНТЕГРАЦИЈУ: Олакшавају им пут у ЕУ

7 августа 2021

САД подржавају напоре Западног Балкана у јачању економске интеграције и позивају владу у Приштини да приступи регионалним економским интеграцијама „отвореног ума“, саопштено је из америчке амбасаде у Приштини поводом одбијања привремених приштинских институција да придруже иницијативи „Отворени Балкан“.„Влада (самопроглашеног) Косова мора да одлучити којим ће иницијативама да се придружи и које најбоље подржавају њену економску визију. Охрабрујемо владу да отвореног ума приступи напорима регионалне економске интеграције и да прихвати решења која побољшавају односе са суседима“, рекао је портпарол америчке амбасаде у Приштини за Радио слободна Европа, одговарајући на питања у вези са одбијањем Приштине да се придружи иницијативи „Отворени Балкан“.

Из америчке амбасаде поручили су да је снажнија економска и политичка интеграција „од суштинског значаја за трајни мир и просперитет, и да ће такође, ојачати постојеће напоре (самопроглашеног) Косова да испуни реформе потребне за будући приступ ЕУ“, преноси Репортери.

„Охрабрујемо (самопроглашено) Косово да тражи могућности за смањење трговинских баријера, повећање економске конкурентности, изградњу интегрисаног региона и одрживе економије која ће бити од користи свим становницима Косова“, наведено је у одговору амбасаде, пренело је Косово онлајн.

KOMENTARI3 коментара

 1. 1389 says:

  Bez Amerike njih nema, svestni su oni toga, još par meseci, koja godina i Ameri će kao sa Afgana pobeći, šta ostaje Šiptarima, dobro znamo...

  • Veliki brat says:

   @1389 hahaha "Veliki ratnici", a izgubili sve ratove

 2. Srbija cveta says:

  Trepča ima olova i srebra, Kosovo ima rudnih bogatstava, tapija nad Kosovom je već pre bombardovanja podeljena engeskoj i americi (Medlin Olbrajt, Klintonovi..) jedino još da se Srbi zvanično odreknu svoje zemlje tamo jer je to srpska imovina po svetskom katastru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u