АМЕРИКА ГУРА ПРИШТИНУ У РЕГИОНАЛНУ ИНТЕГРАЦИЈУ: Олакшавају им пут у ЕУ

AMERIKA GURA PRIŠTINU U REGIONALNU INTEGRACIJU: Olakšavaju im put u EU

7 avgusta 2021

SAD podržavaju napore Zapadnog Balkana u jačanju ekonomske integracije i pozivaju vladu u Prištini da pristupi regionalnim ekonomskim integracijama „otvorenog uma“, saopšteno je iz američke ambasade u Prištini povodom odbijanja privremenih prištinskih institucija da pridruže inicijativi „Otvoreni Balkan“.„Vlada (samoproglašenog) Kosova mora da odlučiti kojim će inicijativama da se pridruži i koje najbolje podržavaju njenu ekonomsku viziju. Ohrabrujemo vladu da otvorenog uma pristupi naporima regionalne ekonomske integracije i da prihvati rešenja koja poboljšavaju odnose sa susedima“, rekao je portparol američke ambasade u Prištini za Radio slobodna Evropa, odgovarajući na pitanja u vezi sa odbijanjem Prištine da se pridruži inicijativi „Otvoreni Balkan“.

Iz američke ambasade poručili su da je snažnija ekonomska i politička integracija „od suštinskog značaja za trajni mir i prosperitet, i da će takođe, ojačati postojeće napore (samoproglašenog) Kosova da ispuni reforme potrebne za budući pristup EU“, prenosi Reporteri.

„Ohrabrujemo (samoproglašeno) Kosovo da traži mogućnosti za smanjenje trgovinskih barijera, povećanje ekonomske konkurentnosti, izgradnju integrisanog regiona i održive ekonomije koja će biti od koristi svim stanovnicima Kosova“, navedeno je u odgovoru ambasade, prenelo je Kosovo onlajn.

KOMENTARI3 komentara

 1. 1389 says:

  Bez Amerike njih nema, svestni su oni toga, još par meseci, koja godina i Ameri će kao sa Afgana pobeći, šta ostaje Šiptarima, dobro znamo...

  • Veliki brat says:

   @1389 hahaha "Veliki ratnici", a izgubili sve ratove

 2. Srbija cveta says:

  Trepča ima olova i srebra, Kosovo ima rudnih bogatstava, tapija nad Kosovom je već pre bombardovanja podeljena engeskoj i americi (Medlin Olbrajt, Klintonovi..) jedino još da se Srbi zvanično odreknu svoje zemlje tamo jer je to srpska imovina po svetskom katastru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *