АМЕРИКА И ИЗРАЕЛ БЕСНИ: Русија већ доставила Сирији прве С-300!?

AMERIKA I IZRAEL BESNI: Rusija već dostavila Siriji prve S-300!?

21 aprila 2018

POJAVILE su se pretpostavke da je Rusija upravo isporučila Siriji raketne zenitne sisteme S-300.

I  da je to bilo `ono` što je pod dimnom zavesom istovareno u ruskoj pomorskoj bazi u sirijskom gradu Tartusu.

Turski monitoring-resurs „Bosforus obzerver” objavio je da je S-300 u Siriju dovezao najverovantije ruski teretni brod Sparta -2, koji je svoj `teret`utovario u matičnoj luci Novorosijsk.

Po drugim izvorima i podacima, u Tartus je stiglo već nekoliko ruskih brodova za vreme čijeg istovara je korišćena dimna zavesa.Postoje pretpostavke da je u Siriju na ovaj način stiglo „i neko drugo naoružanje. A uglavom se ukazuje na vojnu elektroniku koja može da stvarasmetnje i dronovim i satelitima protivnika.

O čemu god da se radi, prethodnih dana su dva velika ruska desnatna broda govoto istovremeno ula u Sredozemnog more.

Jedan kroz Gibraltar, a drugi – „Nikolaj Filjčenkov” – kroz Bosfor.

Veliki desantni brod „Nikolaj Filjčenkov”

Turci su objavili da je ovaj drugi bio „veoma natovaren” i da su na njegovoj palubi mogli da se uoče oklopni transporteri  BTR-80 i blindirani automobili „Tigar”.

Kroz Bosfor su dan, odnosno tri danaranije prošli i teretni „Aleksandar Tkačenko”  i veliki deantni brod „Minsk”.

Neki moskovski mediji navode da se radi o operaciji „Sirijski ekspres”, odnosno – o dostavljalju vojne opreme ruskim bazama u Hmejmimu i Tartusu i sirijskoj armiji.

Moskva je – prema rečima generala Sergeja Rudskoja, načelnika Glavne operativne uprave ruskog Generalštaba – Rusija se može vratiti pitanju isporuke Siriji S-300. A to je nameravala i pre neku godinu, ali je odustala na insistiranje „zapadnih zemalja”.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Nema dokaza za to sto autor tvrdi, on i sam pise da je sve samo pretpostavka.

  2. Miraš says:

    Šta ako jeste Sirija nabavila sisteme S-300? Tokom istovara tereta u luci Tartus napravljena je dimna zavesa sa ciljem da se sačuva tajnost isporuke. Izrael počinje da trlja glavu, a brine ih da li će trljati i guzu. Pre nekoliko dana izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je da Izrael neće dozvoliti da Rusija nametne ograničenja na izraelske aktivnosti u Siriji. Rusija i neće direktno sprečavati vojne aktivnosti Izraela u Siriji, ali hoće Sirija tj. njene snage PVO. Sirija od ranije ima od Rusije nabavljene S-200, Pancire i druge novije PVO sisteme pa isto tako mogu da nabave i neku količinu S-300. U sirijskom ratu pobediće bolje oružje. Sirija je sada kao poligon za ispitivanje nadmoćnosti naoružanja NATO-a i Ruske Federacije. Raketni udari i s druge strane mogućnosti sirijske PVO ujedno su važno oprobavanje za vodjenje daljeg toka rata te je za Siriju od životnog značaja da NATO koalicija prilikom svakog udara ima što manje rezultata na njenom terenu. Sledeći udar trojne NATO koalicije najverovatnije će imati i veću brojnost ispaljenih raketa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *