АМЕРИКА И НАТО У ШАХ-МАТ ПОЗИЦИЈИ: Путин планира копнену инвазију у Сирији и отварање нове авио-базе!

АМЕРИКА И НАТО У ШАХ-МАТ ПОЗИЦИЈИ: Путин планира копнену инвазију у Сирији и отварање нове авио-базе!

2 децембра 2015

19d8769983d8ce32f55ead3026d41c80c0d3c325Руски председник, Владимир Путин, почео је да припрема копнену офанзиву којом ће уништити ИСИС у Сирији. Он планира да пошаље десетине хиљада војника у Сирију који ће заузети утврђење ИСИС-а у Раки.

Стручњаци кажу да би Исламска држава могла да буде уништена за само пар сати, а да би се преостали терористи ИСИС-а крили по граду иза талаца.

Путин је, након напада у Паризу, наговестио да је спреман да удружи снаге са Западом како би се Исламска држава уништила једном за свагда.

Он је британском премијеру Камерону рекао: „Недавни трагични догађаји у Француској показују да треба да се удружимо у борби против тероризма“.

Очигледно је да је план Русије да очисти западни део државе од терориста, заузимајући Раку и Палмиру и све нафтне и гасне ресурсе око њих.

Руски авиони су до сада уништили бројне базе и командне центре ИСИС-а усмртивши том приликом и по неколико десетина терориста.

Андреј Картаполов из руске војске је потврдио да ће након успешних рација појачати интензитет напада.

Руски министар одбране, Игор Конашенков, навео је у октобру да су руске ваздушне снаге за 24 сата спровеле 20 напада и погодиле 9 објеката Исламске државе.

Руске бомбе за разбијање бункера, БЕТАБ-500, уништиле су неколико командних центара близу Раке, али и подземна складишта за чување муниције и експлозива.

У међувремену, стручњак за тероризам је открио да је ИСИС преценио своју војну моћ и позвао је западне лидере да покрену координирани противнапад.

Др Афзал Ашраф је рекао да је ИСИС сам себи постао најгори непријатељ тиме што је покренуо кампању тероризма против Запада.

„Ова митска држава ће нестати за само пар сати када међународна заједница одлучи да делује“, рекао је он. „Они ће за кратко време бити протерани из Ирака и Сирије, али и са осталих територија под њиховом контролом. Они ће се сакрити у градовима и сигурно ће користити таоце као живи штит“.

Иначе, Дејвид Камерон је опрезно подржао руске ваздушне нападе и навео да ће Велика Британија наставити „пажљиво“ да посматра Путинове операције.
РУСИ ОТВАРАЈУ НОВУ АВИО-БАЗУ У ХОМСУ

Лондонски лист TheTimes објавио је да ће Русија ускоро у Сирији отворити и другу авио-базу.

Навео је да ће то бити већ постојећа авио-база „Аш-Шајрат” сиријске армије поред града Хомса. Такође: да је пре месец дана у ту базу већ стигла „нова опрема”.

Британски лист се позива на анонимне „очевице” који тврде да се у „Аш-Шајрату” већ налази до 60 руских војника. Овоме је додао: да у ту базу може стићи до хиљаду руских војника из специјалних војних јединица, и обавештајних и логистичких служби.

Други извори су навели да руски војни врх – захваљујући тој новој бази – може укупан број борбених авиона у Сирији повећати на 50.

Овоме се додаје да ће у Сирију стићи нови руски ракетни системи и тешки бацачи пламена.

(приредио Интермагазин, Fakti.org, Webtribune)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. miroslav says:

    Kasno je sad za kopnenu ofanzivu.I Rusija i Zapad ce podeliti tortu koja se nekad zvala Sirija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u