АМЕРИКА И НАТО У ШАХ-МАТ ПОЗИЦИЈИ: Путин планира копнену инвазију у Сирији и отварање нове авио-базе!

AMERIKA I NATO U ŠAH-MAT POZICIJI: Putin planira kopnenu invaziju u Siriji i otvaranje nove avio-baze!

2 decembra 2015

19d8769983d8ce32f55ead3026d41c80c0d3c325Ruski predsednik, Vladimir Putin, počeo je da priprema kopnenu ofanzivu kojom će uništiti ISIS u Siriji. On planira da pošalje desetine hiljada vojnika u Siriju koji će zauzeti utvrđenje ISIS-a u Raki.

Stručnjaci kažu da bi Islamska država mogla da bude uništena za samo par sati, a da bi se preostali teroristi ISIS-a krili po gradu iza talaca.

Putin je, nakon napada u Parizu, nagovestio da je spreman da udruži snage sa Zapadom kako bi se Islamska država uništila jednom za svagda.

On je britanskom premijeru Kameronu rekao: „Nedavni tragični događaji u Francuskoj pokazuju da treba da se udružimo u borbi protiv terorizma“.

Očigledno je da je plan Rusije da očisti zapadni deo države od terorista, zauzimajući Raku i Palmiru i sve naftne i gasne resurse oko njih.

Ruski avioni su do sada uništili brojne baze i komandne centre ISIS-a usmrtivši tom prilikom i po nekoliko desetina terorista.

Andrej Kartapolov iz ruske vojske je potvrdio da će nakon uspešnih racija pojačati intenzitet napada.

Ruski ministar odbrane, Igor Konašenkov, naveo je u oktobru da su ruske vazdušne snage za 24 sata sprovele 20 napada i pogodile 9 objekata Islamske države.

Ruske bombe za razbijanje bunkera, BETAB-500, uništile su nekoliko komandnih centara blizu Rake, ali i podzemna skladišta za čuvanje municije i eksploziva.

U međuvremenu, stručnjak za terorizam je otkrio da je ISIS precenio svoju vojnu moć i pozvao je zapadne lidere da pokrenu koordinirani protivnapad.

Dr Afzal Ašraf je rekao da je ISIS sam sebi postao najgori neprijatelj time što je pokrenuo kampanju terorizma protiv Zapada.

„Ova mitska država će nestati za samo par sati kada međunarodna zajednica odluči da deluje“, rekao je on. „Oni će za kratko vreme biti proterani iz Iraka i Sirije, ali i sa ostalih teritorija pod njihovom kontrolom. Oni će se sakriti u gradovima i sigurno će koristiti taoce kao živi štit“.

Inače, Dejvid Kameron je oprezno podržao ruske vazdušne napade i naveo da će Velika Britanija nastaviti „pažljivo“ da posmatra Putinove operacije.
RUSI OTVARAJU NOVU AVIO-BAZU U HOMSU

Londonski list TheTimes objavio je da će Rusija uskoro u Siriji otvoriti i drugu avio-bazu.

Naveo je da će to biti već postojeća avio-baza „Aš-Šajrat” sirijske armije pored grada Homsa. Takođe: da je pre mesec dana u tu bazu već stigla „nova oprema”.

Britanski list se poziva na anonimne „očevice” koji tvrde da se u „Aš-Šajratu” već nalazi do 60 ruskih vojnika. Ovome je dodao: da u tu bazu može stići do hiljadu ruskih vojnika iz specijalnih vojnih jedinica, i obaveštajnih i logističkih službi.

Drugi izvori su naveli da ruski vojni vrh – zahvaljujući toj novoj bazi – može ukupan broj borbenih aviona u Siriji povećati na 50.

Ovome se dodaje da će u Siriju stići novi ruski raketni sistemi i teški bacači plamena.

(priredio Intermagazin, Fakti.org, Webtribune)

KOMENTARIJedan komentar

  1. miroslav says:

    Kasno je sad za kopnenu ofanzivu.I Rusija i Zapad ce podeliti tortu koja se nekad zvala Sirija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *