АМЕРИКА И САВЕЗНИЦИ БОМБАРДОВАЛИ СИРИЈУ и побили више од 60 цивила! РУСИЈА ЋУТИ

AMERIKA I SAVEZNICI BOMBARDOVALI SIRIJU i pobili više od 60 civila! RUSIJA ĆUTI

20 oktobra 2018

Više od 60 civila je poginulo za vreme vazdušnog napada američke koalicije na dva sela u sirijskom Dejl el Zoru, javlja agencija SANA.

Sirijski vojni izvor saopštio je Sputnjiku da je međunarodna koalicija u četvrtak izvela napad na civile.

„Šezdeset dva stanovnika su poginula, dok su desetine ranjene u napadu avijacije međunarodne koalcije na sela Susa i Bubadran na istoku provincije Dejr el Zor”, javlja SANA. Nije navedeno kada se tačno desio napad.

KOMENTARI20 komentara

 1. Zivoder iz Oseka i Ovcare says:

  Efekat bombardovanja? Nula !

  • Kulak says:

   Putin opet sluša što mu naređuje Tel Aviv i židovski lobi u Moskvi.I opet ispada smešan.

   • Deda Micko says:

    Upravo tako.

  • Milan says:

   Svi mostovi su od ranije porušeni na reci Eufrat od strane Američke koalicije te snage SAA sve i da hoće ne mogu tamo da predju sa teškin naoružanjem. Ne pomaže ni podizanje novog pontonskog mosta jer i taj bi razrušili kao i prethodni severnije kod grada Deir ez Zor. Zasad ni S-300 tu udaljenu oblast države ne pokriva, ne pokriva ni bliže oblasti od te. Sirija povodom stradanja civila sa druge strane reke Eufrat na jugoistoku zemlje može da reaguje jedino ovako kao što je već reagovala: Ministarstvo inostranih poslova Sirije optužilo je zemlje međunarodne koalicije na čelu sa SAD da narušavaju međunarodno pravo vazdušnih napada u provinciji Dejr el Zor, koji su odneli živote više od 60 civila, i pozvalo je UN da istraže taj incident. Ministarstvo je zatražilo da se sprovede nezavisna i transparentna istraga o vazdušnom napadu i da se preduzmu mere za sprečavanje takvih incidenata. „Taj užasan zločin je ponovo pokazao celom svetu da cilj SAD u toj nezakonitoj operaciji koalicije nije borba protiv terorizma nego ubistvo što većeg broja Sirijaca i potpuno zanemarivanje humanitarnih vrednosti“, navedeno je u pismu.

 2. Deda Micko says:

  Opasan taj S300, svi se tresu od njega.

  • Biogradlija says:

   E Deda, svaka ti čast. Svaka ti dala.

  • Gox says:

   Pa 250km ima domet,ako misliš da su udarili tamo gde su u dometu S-30o mnogo si glup,pa što su civile ubijali što vojsku nisu napali,oborili su im već sve živo sa panzir sistemom,ovaj trčao kod Putina da neisporuci S-300 ,e pa šta misliš zašto

   • Deda Micko says:

    O tome sam vec pisao, Rusi donose samo one sisteme koje su odobrili Jevreji i Ameri. S300 je kikiriki, mlacenje prazne slame.

  • Milica says:

   Što ne odete Vi Srbi pa još muški junaci da date primer da pokažete kako se to oslobađa i brani? Jedan mali doprinos slobodi napaćenog sirijskog naroda sa naše strane i Bogu bi bio mio. Hajde junaci i "junaci" sa interneta organizujte se i POKRET tamo na teren.

   • Nina says:

    Srpski junaci neka odvažno kose, a "junaci" iz Eufrata neka vodu nose. Opet svima dobro. U pauzama mogu da se kupaju u reci Eufrat i da pecaju ribu, a tamo je sada sigurno toplije nego kod nas i zime su veoma blage.

   • Deda Micko says:

    Neka hvala, u svetu u kojem su svi korumpirani, rat je izgubio smisao. Mozda je vreme da vi, zene, pokazete da ima nade. Idite vi u Siriju, pa pomozite, ako su vam Arapi po volji, mene zabole.

  • Portopranco says:

   Putin će hitno formirati komisiju!

  • Ivan says:

   Kao i nas kaobojci

 3. Miraš says:

  Reči iz naslova "RUSIJA ĆUTI" čemu zapravo služe? Svi znaju da očekuju od Rusije, a da li znaju bar čestito svoje d. da obrišu, da se i ne priča o poštovanju i zaštiti sopstvenih državnih i nacionalnih interesa. Ovo se dešava u jugoistočnoj Siriji (blizu Iraka) na levoj tj. istočnijoj obali Eufrata koja nije zona dejstava snaga SAA ni snaga Ruske federacije. Ako bi se desio eventualni ulazak snaga SAA i ruskih vazdušnih snaga u ovu oblast to zahteva izuzetnu pripremu najpre za ometanje aviona američke koalicije itd. U takvom pretpostavljenom razvoju dogadjaja naravno da bi ćutali i Sirijci i Rusi i ostali saveznici neposredno pre početka takve operacije. Nije ni izvodljivo tako nešto u bližoj budućnosti imajući u vidu veliku angažovanost snaga SAA oko problematičnog Idliba, a ako bi ušli ovde onda nema stajanja i isto im trebaju veće snage. Zatim novi sirijski PVO sistem tek treba da postane jedinstven ovih dana i on zasad ne pokriva ni zapadni već oslobodjeni deo pokrajine Deir ez Zor, a bez toga i bez tehnike za ometanje (za radio elektronski rat) krenuli bi samo u izginuće. ... Već 6 meseci Kurdi i Američka koalicija otežu i razvlače oslobadjanje ovog manjeg džepa ISIS. Kurdske snage i Američka koalicija kad su pre godinu dana hteli da osvoje za Amerikance najveće sirijsko naftno polje Omar i mnogobrojna druga manja naftonosna polja isto u tom istočnom delu pokrajine Deir ez Zor tada su fantomski brzo osvajali baš velike teritorije. Bilo je sve to kobojagi. Omar polje uzeli su ispred nosa snagama SAA i najverovatnije se ISIS na brzinu presvukao u kurdske uniforme, a portparolka kurdskih snaga odmah je objavila kako su Omar polje oslobodili Kurdi. Ovde se ne ulazi tek tako sa malim planovima i malim snagama.

  • Milan says:

   U Siriji na reci Eufrat američka koalicija je odavno porušila sve mostove. Srušili su i pontonski most koji su Rusi podigli prošlog leta kod grada Deir ez Zor tako što su dizali branu kod grada Rake i plavili od ranije porušeni grad Raku, praktično davili su preživelo stanovništvo tog grada, da bi naglo podignuti vodostaj reke nizvodno pokidao pontonski most. Mislim da su kasnije izgradili jedan čvršći most kod grada Deir ez Zora jer samo tu snage SAA drže teritorije i na drugoj obali. To znači da snage SAA sada trenutno imaju još jednu otežavajuću okolnost ovde južnije te mogu samo sa čamcima i lakim naoružanjem da pokušaju da predju na drugu stranu reke, a to je put u pogibiju. Tek kad ovakav sirijski PVO sistem bude potpuno povezan a rok je ovih dana i sve posade kad budu obučene onda će moći da ubace još nekoliko komada S-3oo i da pokriju istočnije oblasti Sirije i tek na kraju i ovu. Prakično treba da naprave zatvoreno nebo nad celom Sirijom Zatvoreno nebo sada imaju ili tek završavaju nad zapadnom i srednjom, a tek treba da ga naprave nad celom Sirijom i to prvenstveno unošenjem tehnike za ometanje aviona (REB) i još sa PVO sistemima. Tek onda mogu nešto da urade u ovoj udaljenoj oblasti, otprilike to je moguće i to najranije početkom iduće godine. Ali onda treba da oslobadjaju sve pa bi im trebale i značajne kopnene trupe, a zona Idlib će biti akutna puno duže, otprilike do sredine proleća.

 4. Biogradlija says:

  Rusija ćuti? Kako neće kad iz Izraela još uvek nisu telefonirali Putinu kakvu treba da da izjavu.

 5. padre says:

  Prestanite više sa tim "Rusija čuti"!To vam je tako glupo, da mi ide na povraćanje!

 6. Milivoj Trbojevic says:

  putin je zavrsijo skolu i politiku u njemackoj kod merkal nesme Americi niko nista

  • Milan says:

   Da nam je samo znati iz koje škole si ti ispao tako pametan pa da je obilazimo u najširem luku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *