АМЕРИКА И ЗЕЛЕНСКИ се одмах огласили после ПУТИНОВИХ УСЛОВА

AMERIKA I ZELENSKI se odmah oglasili posle PUTINOVIH USLOVA

14 juna 2024

Šef Pentagon Lojd Ostin pozvao je američke saveznike da pojačaju napore po pitanju slanja oružja Ukrajini jer je sukob, kako je rekao, ušao u završni stadijum.

Ova izjava Ostina usledila je nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin izneo danas, obraćajući se ruskim diplomatama, novi predlog Kijevu i Zapadu za rešavanje ukrajinske krize.Komentarišući predlog, Ostin je rekao da Putin „nema pravo da postavlja Ukrajini uslove o miru“.

ZELENSKI ODGOVORIO PUTINU

Savetnik Vladimira Zelenskog Mihail Podoljak izjavio je da ponuda ruskog predsednika Vladimira Putina „nije pravi mirovni predlog“.

On je odbacio predlog Putina, ocenivši da nije reč o ozbiljnom pokušaju da se postigne sporazum o miru i da nije relevantan za bilo kakve pregovore.

Podoljak je za Rojters dodao da „ne postoji mogućnost da se nađe kompromis“ između Putinovih izjava i uslova za kraj rata koje je iznela Ukrajina.

Takođe, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da ne smatra Putinov predlog mirovnim i istakao da će alijansa nastaviti da pruža vojnu podršku Kijevu.

Putin je danas izneo uslove za pregovore i istakao da Rusija ne predlaže zamrzavanje sukoba, već njegovo okončanje.

Ruski predsednik istakao je da je pozicija Moskve sledeća: neutralni, neblokovski status Ukrajine, njena denacifikacija i demilitarizacija.

Dodao da je i da je to dogovoreno još u Istanbulu 2022. godine.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miki says:

    E pa Putine, na tebe je red. Ukoliko porekneš izjavu, razočaraćeš sve one koji pilje u tebe kao u nekog ko će promeniti svet, a obradovaćeš svoje neprijatelje. Kako god da okreneš, ne vredi se više puno obazirati na verolomne. Pa šta košta, da košta.

  2. Protokoli hrvackih ludaka says:

    E, sad ćete nayebati, odbili ste mir.

  3. NikolaVeliki says:

    Samo ti Zeleni dooobro potegni tu "belu liniju magičnog belog praha", koju ti doneo Ostin i ... ništa ne prihvataj od Putina. Takav si najbolji za Ruse. A kad Rusi izadju na granice Poljske, od Ukrajine će ostati parčići zemlje- veliki travnjaci oko tvojih vila u Londonu, Egiptu i na Floridi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *