Америка има план за Србију и Балкан! ОВЕ ДВЕ ОСОБЕ СУ ГЛАВНЕ И СТОЈЕ ИЗА СВЕГА

Amerika ima plan za Srbiju i Balkan! OVE DVE OSOBE SU GLAVNE I STOJE IZA SVEGA

9 decembra 2020

U KOMITETU za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD danas će biti održano saslušanje na kom će učestvovati stručnjaci za Zapadni Balkan.

Oni će dati preporuke budućoj administraciji, koju će predvoditi Džo Bajden, o tome kakve stavove treba zauzeti prema našem regionu.Prema pisanju medija u regionu, na sastanak su pozvani stručnjaci za Zapadni Balkan, među kojima su bivša državna sekretarka Medlin Olbrajt, profesor Univerziteta „Džon Hopkins“ Danijel Server i analitičar Januš Bugajski, koji će novoj administraciji dati preporuke za dalje delovanje na Balkanu.

Server će u svom obraćanju pozvati buduću administraciju SAD na snažniji angažman kada je reč o sprečavanju secesije Republike Srpske i unutrašnjim reformama u smislu slabljenja entiteta, te punom priznavanju državnosti tzv. Kosova.

– SAD bi trebalo da pritisnu Evropljane da sankcionišu one koji zagovaraju nezavisnost Republike Srpske, kao i da ojačaju i premeste svoje trupe, uz vidljivu podršku SAD, u grad Brčko na severoistoku zemlje kako bi blokirali secesiju – navodno će tražiti Server na tom sastanku, prenose regionalni mediji.

Glavni američki cilj dijaloga je uzajamno priznavanje Srbije i tzv. Kosova, kao i razmena ambasadora. Server će tražiti da Bajden i kancelarka Angela Merkel eksplicitno objave ovaj cilj i da pritisnu članice EU koje nisu priznale tzv. Kosovo da izjave da će ga priznati najkasnije dok to učini i Srbija.

KOMENTARI4 komentara

 1. I Love persida says:

  Dalje delovanje? da ispitaju šta još nisu opljačkali u srbiji a može se. Verovatno ima šta, ako i nema može se narod prebaciti u neko novo roblje koje još nije iskusio. Pred nato agresiju to su bili Robin Kuk i Olbrajtova. Sada je to isto samo je par malo drugi. Olbrajtova je zdušno podržavala bombing kamanju i čeznula da ostvari lični profit kupovinom kompanija na tlu bivše jugoslavije i srbije, kao što to inače tradicionalno rade englezi kada porobe neku zemlju na primer Indiju, srbi nisu indijci ali podsećaju radi mešovitosti naših naroda i narodnosti sa ostalim narodima. Ima tu dosta posla za gospođu. Ništa ne brini narode svako od nas će dobiti po delima svojim. Pravedno carstvo Božije stiže sasvim sigurno i nema izuzetka. Volite spasenje u Hristu koje nam Otac nebeski dade i pobedićemo.

 2. 1389 says:

  Njih dvoje su sa obe noge u grobu, nezna se ko je više a ko manje, al' neka jih još koju godinu ili bolje rečeno koji mesec. Čeka jih sud božji. Biće njima lepo na onom svetu, odma ima da se uhvate u kolo sa izbeglim andjelom... Bolje bi jim bilo da spasu još ono malo Amerike što jim je ostalo inače mogu da beže, jer jih čeka gradjanski rat velikih razmera, ameriku može da spasi samo bog ali mislim da nema tu nameru jer se njihovo zlo mora vratiti odakle je došlo a svi znamo koja je država napravila najviše zla po svetu?

  • rade n says:

   Hjihova pretnja I plan potkrepljeni su naduvavanjem znacaja od strane nasih vlasti,koji bi da nadju razlog da je priznanje Kosova neumitna cinjenica.Situacija I medjinarodni odnos snaga nema nikakvih slicnosti sa 90 tim godinama.Vojno mogu samo da prete,ekonomske sankcije apsolutno ne mogu imati efekta jer tu je Kina koja moze da nadomesti sve investicije I finansijske aranzmane kao celokupni vec truli I razjedinjeni Zapad.Mi mozemo samo nasom servilnoscu satanama sa zapada da izazovemo gnev Rusije I Kine I poremetimo njihove ekonomske I geo strateske interese pa da od svih budemo razbijeni ko tambura I da Srbija vise ne postoji a srpski narod da polako izumre,razjedinjen I unisten!

 3. Gagi says:

  Da li ce ovog puta jezuiti najzad uspeti da eliminisu i ociste Srbe sa Balkana??? U bivsim stolecima su to radili postupno najgroznijim zabelezenim metodama i polako cistili "svoju teritoriju" od Srba. Nedavno najurise nedoklane Srbe iz Krajine a sada spremaju juris na R.Srpsku. Kada nas tako rasute po Balkanu najzad sve skupe na maloj zajednickoj teritoriji, bicemo im (sa danasnjim naoruzanjem) laka i precizna meta za totalnu eliminaciju koju prizeljkuju vekovima. Okidac za haos ce biti u R.Srpskoj jer su jedino tu Srbi ostali preko Drine, kada pocne bezanija prema Srbiji, eto napada i na Srbiju da najzad ostvare svoje "konacno resenje". Teski i neizvesni dani nam dolaze, najveci problem je u tome sto danas postoji oruzje za masovno unistenje, gde se teritorije vrlo brzo ciste od stanovnistva. Imamo li mi snage da se odbranimo od takvog naoruzanja, da li smo osigurali vojnog partnera koji ce nam pomoci u slucaju takve agresije. Vec su nas potrovali uranijumom i narod polako nestaje od raznih teskih bolesti, hocemo li dopustiti da totalno nestanemo. Divim se hrabrosti i dostojanstvu S.Koreje, izgleda da su danas mali veliki a veliki mali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *