Америка издала драматично упозорење: Грађани САД, БЕЖИТЕ ИЗ БЕЛОРУСИЈЕ – ОДМАХ!

Amerika izdala dramatično upozorenje: Građani SAD, BEŽITE IZ BELORUSIJE – ODMAH!

22 avgusta 2023

„Svi američki građani treba da odmah napuste zemlju!“, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Američka vlada je pozvala američke građane da odmah napuste Belorusiju.Upozorenje o putovanju izdato je nakon što su susedne zemlje Litvanija, Letonija i Poljska poslale pojačane vojne snage duž granice zbog zabrinutosti za moguće aktivnosti Vagnerovih plaćenika.

Belorusija označena alarmom 4. nivoa

Stejt department je označio Belorusiju kao nivo rizika 4, što predstavlja najveću bezbednosnu uzbunu.

Amerikanci su zabrinuti zbog dobrodošlice koju je dugogodišnji beloruski lider Aleksandar Lukašenko, u dogovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, pružio pripadnicima Vagnerove plaćeničke jedinice, u, kako se činilo, kratkotrajnom sukobu između njihovog šefa Jevgenija Prigožina i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Sam Lukašenko je pod američkim sankcijama zbog kršenja ljudskih prava i političke represije nakon izbora 2020. godine, čiju regularnost opozicija osporava.

Lukašenkova dobrodošlica Vagnerovim snagama, čime je okončana njihova kratkotrajna pobuna protiv Kremlja, izazvala je zabrinutost u državama članicama NATO-a da se Belorusija graniči.Mnoge komšijske zemlje zatvorile granice prema Belorusiji

– Nemojte putovati u Belorusiju zbog kontinuirane pomoći beloruskih vlasti Rusiji u njenom napadu na Ukrajinu, gomilanja ruskih vojnih snaga u Belorusiji, slabe primene zakona, potencijalnih građanskih nemira, rizika od zatvaranja i ograničene pomoći za građani koji borave ili putuju u Belorusiju – navodi se u upozorenju Stejt departmenta.

Litvanija je prošle nedelje zatvorila dva od svojih šest graničnih prelaza sa Belorusijom. Stejt department prenosi da su poljska, litvanska i letonska vlada upozorile da je moguće dalje zatvaranje graničnih prelaza sa Belorusijom.

Poljska ima otvoren još jedan granični prelaz sa Belorusijom, dok Letonija ima otvorena dva prelaza. I Poljska i Letonija povećale su broj vojnih snaga na granicama sa Belorusijom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Ovim satanistima se bežanija baš posebno osladila. -:))))) A tek je počelo.

  2. Nemoj Posle says:

    Gradžani amerike,i civili i vojnici,poslušajte savet i glas razuma i što pre otidite sa teritorija celokupne jevrope,jer,u nekadašnjoj vojsci sfrj je postojala izreka - sitno brojite..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *