АМЕРИКА је дефинитивно готова, ОВО СУ ДОКАЗИ…

АМЕРИКА је дефинитивно готова, ОВО СУ ДОКАЗИ…

3 јуна 2020

Аутор: Виктор МАРАХОВСКИ

ДОНАЛД Трамп поново ратује са CNN. Међутим, апокалипса се за главну либералну телевизију Америке догодила 2016. године – када је, упркос потпуној доминацији у америчкој медијској сфери (у омјеру око 15:85 одсто у корист Хилари Клинтон), Трамп победио на председничким изборима.

Оно што се у САД обично назива „дубоком државом“ сматрало је да је то више од победе непожељног кандидата.То је био ударац идеолошким основама Хепиенд Ере, идеји контролисане стварности и догми о непобедивости тандема CNN-New York Times.

Можда је Трамп победио зато што „дубока држава“ није била у стању да напусти веровање у потпуну управљивост стварношћу помоћу даљинског управљача. Зато је смишљена бајка: Руси су хаковали амерички даљинац па смо изгубили.

Управо је CNN постао главни медијски пропагандиста те магичне верзије.

CNN је, наравно, активно учествовао у ономе што смо донедавно називали хладним грађанским ратом у САД, а сада ни не знамо да ли се може сматрати само хладним.

Проблем је у томе што не постоји „крај историје“, као што не постоји ни хепиенд.

Апокалипса није нужно фатална.

Можда је ово са Америком само губитак светског политичког и економског, а вероватно и војног лидерства. Плус: прелазак најнесрећнијих делова САД у својеврсни „трећи свет“ (40 милиона незапослених лута САД-ом, а може их бити и више). Са свим социјалним последицама.Можда се у САД догађа расплет са поделом друштва и земље на сиромашне пост-апокалиптичке територије и богата изолована острва. Негде ће цели градови прећи на соју, а негде ће се снимати технички савршени блокбастери са огроним буџетима.

Само, то неће бити Америка која је некада Спејс-шатл послала у космос. Америка које се још сећа 81-годишњи Тед Тарнер, оснивач CNN.

Међутим, није сигурно да се он тога још сећа јер је пре неколико година признао да болује од деменције.

(Факти)

KOMENTARI6 коментара

 1. milorad2 says:

  daleko su još oni od kraja ali ovo je svakako početak kraja.Super sile ne smeju i ne treba da postoje.

 2. Slobodanka says:

  Opstaće sada SAD kao država, ali definitivno neće biti vodeća svetska. Da li to znači da smanjiće se njihova tiranija po svetu? Ipak kako za koga. Male i nesvrstane zemlje i dalje mogu biti meta američkih napada.

 3. Slobodanka says:

  Koliko je oslabila i posrnula Amerika? Amerika u ovakvom stanju i u društvu sa ostalim članicama G7 (Francuska, Nemačka, Italija, V. Britanija, Japan, SAD i Kanada) nije sposobna da se izbori protiv ojačale Kine, treba joj pojačanje. Tramp poziva Rusiju na sastanak grupe G7 plus Indiju (koja sa Kinom ima teritorijalni spor) plus Australiju i Južnu Koreju. On bi da od G7 napravi G 11, ovakvim proširenjem bi da izgradi antikineski blok. Umesto da se direktno sa Kinom napravi dogovor, on bi da o budućnosti Kine odlučuje sa 11 jahača. Pritom trenutno najvažniji Trampov cilj je da uvuče Rusiju u zapadni klub i da napravi raskol između Moskve i Pekinga. Kad bi zajedno uspeli da oslabe Kinu 10 jahača dokrajčilo bi i jednog jahača Rusiju. Najpre su hteli da dokrajče Rusiju pa to nije uspelo, sad menjaju redosled glavnih poteza. Važnije je da najpre oslabe ekonomskog i privrednog džina Kinu, a zatim puno lakše bi porazili Rusiju.

 4. Риста says:

  Тече ми, добар чланак. Втло кратак, врло јасан. Па...има паметних људи. Задња реченица је мелем. А бисер је "Apokalipsa nije nužno fatalna." Иако ја више не волем и не ценим факте због издаје, има и понешто добро још увек.

 5. Риста says:

  Слободанка, не могу да верујем да ви нисте приметили да је Кина члан ДУА Америка - Кина и да је са задовољством, мада не јавно, трљала руке на санкције Русији. И имала је право. Добила је руске сировине онако како је хтела и тражила 20 година од Руса, али Руси тада нису хтели ни да разговарају са Кином. Добила је и све "спорне" територије. Путин се није устручавао да уради не оно што жели, јер пре санкција није са Кином ни педаљ попустио, али је урадио оно што је био присиљен да уради да би одржао Русији главу изнад воде. Рекли би, санкције Русији нису договор Кине и Америке, али ипак су за Кину плодоносне а Америка је добила руске сировине онако како је хтела, иако преко Кине. АЈ ВЕЋ ЈЕДНОМ, ЉУДИ МОЈИ, СХВАТИТЕ НАЈОСНОВНИЈЕ СТВАРИ. Није ту било никаквог нити јавног нити директног договора Кине и Америке, него се подразумевало, Кина је разумела и двоструко поразила свог вековног непријатеља Русију. ЗАТО НЕМА НИКАКВОГ ЈАЧЕГ САВЕЗА КИНЕ И РУСИЈЕ А ВОЈНИ "САВЕЗ" ЋЕ БИТИ САМО КАД И КАКО КИНИ ЗАТРЕБА. Србима не треба историјска дистанца да би ово схватили а зашто то ипак још не схватају, стварно је интересантно питање. Русија је тада први пут за Време Путина повукла присилни потез а присилни потези су увек и само у крајњој ситуацији и увек САМО тренутно решење. Русија данас има пуно право да се придружи Америци и поново крене тамо где је стала пре санкција, ма колико то Кини било штетно. То исто је урадила и Кина, удружила се са Америком и успела да се ишчупа из вишевековне глади и сигурно НИЈЕ водила рачуна хоће ли то Русију болети или не. Зашто би Русија сада водила рачуна о Кини? Уосталом, Америка упорно ставља Кину где је треба. Мене чуди да људи то не примећују.

  • uddu says:

   Moguće je da je ovo tačno ili delimično tačno.Ovo je logički izvučen zaključak na osnovu svih vesti koje su nam dostupne.Ali,ako nam plasiraju iskrivljene vesti mi ćemo stvoriti pojmove u svojim glavama na osnovu tih vesti.Isto tako je uvek bilo od kad je sveta i politike.A sad da komentarišem i ovaj tekst o Trampu.Imam puno prijatelja i rodbinu u Americi.Većina prosečnih belaca,radnika,su za Trampa.Nisu oni blesavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u