АМЕРИКА ЈЕ ДОБИЛА најгору вест још од 1929. године

AMERIKA JE DOBILA najgoru vest još od 1929. godine

4 aprila 2018

Američke akcije zabeležile su najgori početak još od Velike depresije, a sve zbog novog carinskog rata s Kinom.

Berzanski indeks S&P 500 pao je za dva odsto posle prve sesije u drugoj četvrtini. Gore od toga je bilo samo 1929. godine, kada su pali za 2,5 odsto. To je bio početak Velike depresije, najgore ekonomske krize u američkoj istoriji.

Industrijski prosek Dau Džonsa pao je za 1,9 odsto, dok je indeks Nasdaka pao za 2,74 odsto.

Među najvećim gubitnicima je kompanija „Amazon“, čiji su gubici porasli nakon što ih je napao Donald Tramp.

Kina je donela odluku da od 2. aprila uvede uvozne takse za 128 vrsta robe iz SAD kao odgovor na carine na čelik i aluminijum koje je prethodno uveo Vašington, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije Kine.

Ranije je predsednik Donald Tramp potpisao memorandum „O borbi protiv ekonomske agresije Kine“. On je izjavio da poštuje kineskog predsednika Si Đinpinga, saradnju sa Kinom po pitanju Severne Koreje, ali da SAD imaju trgovinski deficit.

(Sputnik)

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  Što se mene lično tiče naci-čemerikanci mogu da lipšu,krepaju,mandrknu,pocrkaju.......,neka sami odaberu način!

  • Kujsibrepati says:

   Remember remember remember samo WW3 spasava Ameriku od ekonomske propasti

 2. goran says:

  Kina je sve ovo predvidela i njihovi zvaničnici su izjavili da će razvoj u sledećem periodu bazirati na sopstvenom tržištu. Tako to radi ozbiljna država, a čmarikanci mogu samo da gledaju i plaču...

 3. ARTILJERAC says:

  Gotovi su , propada truli kapitalizam jer nije hteo da se prilagođava novonastalim okolnostima. Bili su ubeđeni da su oni uvek u pravu.

 4. Velika Metla says:

  Naci-čemerikanci vide da im kola idu nizbrdo,pa će sada svim silama da ubede onu svoju marvu,koju nazivaju građanima,da je toj njihovoj lošoj situaciji kriv neko drugi,u ovom slučaju Kina i Rusija,pa će da huškaju svoj nazovi narod,da bi taj narod tražio rat,jer im opada standard! Mada se ne bih začudio da opet naprave neki "11.septembar",optuže Rusiju ili Kinu,da bi dobili saglasnost svojeg nazovi naroda za vojne intervencije protiv izmišljenog neprijatelja! Tako su i u Vijetnamu vodili okupacioni i pljačkaški rat,(a i da probaju neka nova oružja)a optužili pre toga Vijetnam da je Vijetnam potopio naci-čemerikin nosač aviona,što je bila čista laž! Kod naci-čemerikanaca je SVE,bukvalno SVE,laž,kao i kod pirgavih kojima je isti gospodar kao i naci-čemerici!

 5. zlatko says:

  Ja uopšte ne mislim da je Trampova vlada gora od prethodnih. Nije valjda da je Obamina bila bolja? Ili su Regan, Bušovi, Klinton iz oralne sobe, bili sposobniji? Nema šanse. Sve su to bili mediokriteti kojim se upravljalo iz senke. Tramp je makar inteligentan čovek, za razliku od npr. Klintona ili Buša mladjeg. Problem Amerike je što je ona stigla do kraja svoje istorije. Pitanje je kako se desilo da ona tako brzo istroši svoje istorijske "kredite", dok su mnoge druge slabije i siromašnije zemlje pretrajavale hiljadama godina. Sudbina SAD veoma liči na sudbinu rimskog carstva. Kao ni rimsko carstvo, neće ni SAD nestati, ali će se toliko transformisati, možda rasparčati, možda izmeniti svoju formu i lice, možda dobiti nove vladare ili marionete koje će glumiti vladare da će morati da se drugačije naziva. Čini se da SAD svesno i namerno uništavaju sve temelje svoje države: ekonomiju, finansije, valutu, stanovništvo, životnu sredinu... Potpuno je nejasno šta se tamo dešava i zašto. Kao da se elita priprema da klisne nekud daleko, pa pljačka sve čega se dohvati bez stida i obzira. Kuda bi oni mogli da pobegnu, nemam pojma. Jedino u Rusiju. Rusija je jedina zemlja u kojoj bi se oni mogli skrivati na duže vreme. (Njihove priče o putovanju na Mars su besmislice, ne verujte im ni reč).

 6. Vojna I ojdeSe says:

  Dobri su oni Ameri, imaju marihuanu, sex & rock and roll. I'ma stvarno nacii vonzemjansski, vidi im se u ochi... A zapravo svi idu u zagrljaj antihrista...

 7. triglav says:

  kao da "tržište" u životu čoveka nešto znači.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *