АМЕРИКА ЈЕ ЈАСНО РЕКЛА шта тражи од Срба и Албанаца! ЈЕЗИВО ЈЕ

AMERIKA JE JASNO REKLA šta traži od Srba i Albanaca! JEZIVO JE

14 novembra 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je u Parizu pred predsednikom Francuske Emanuelom Makronom razgovor sa predsednikom privremenih organa u Prištini Hašimom Tačijem i tom prilikom izjavio da je nastavak dijaloga još uvek daleko.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka da je tema bila nastavak dijaloga Beograda i Prištine na kome su se obe strane izjasnile da su za nastavak dijaloga, ali da zbog čekanja na formiranje kosovske Vlade nije realno očekivati da se dijalog nastavi pre januara naredne godine.Vučić je u Parizu rekao da će se nakon formiranja Vlade Kosova videti ko će formirati tu vladu i kada će se videti i „šta su želje i da li neko želi kompromis, šta su ciljevi a šta mogućnosti“.

Ipak, kako se saznaje iz diplomatskih krugova nastavak dijaloga Beograda i Prištine mogao bi da se dogodi i brže nego što se misli.

– Amerika, tačnije Stejt department je preko Metjua Palmera poslao jasnu poruku Albancima da ih očekuje za pregovaračkim stolom odmah nakon formiranja Vlade tzv Republike Kosovo, a to se očekuje s početka decembra – otkriva izvor.

Prema njegovim rečima Amerika ima nameru da čitav posao veoma brzo završi, a sve glasnije se pominje ideja o organizovanju nekog formata sličnog onome u Dejtonu.

– Vašington je nameran da sve završi što je pre moguće, a pre izbora u SAD. Oni žele da se sporazum kojim će se staviti tačka na pitanje Kosova potpiše u Beloj kući, baš onako kako je to predsednik SAD Donald Tramp u svom pismu Tačiju i Vučiću napisao – otkriva izvor.– Albanske stranke takmiče se u tome ko će imati lošiji odnos prema Srbima i Srbiji tako da ne treba očekivati neke promene ni od buduće prištinske vlade, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

– Moramo se pouzdati sami u sebe, ojačati ekonomski i na svaki drugi način – kazao je Đurić u intervjuu za portal KosovoOnlajn i poručio da će srpske institucije na Kosovu i Metohiji biti sve jače i u materijalnom i finansijskom smislu, zato što je i Srbija finansijski jača.

(Espreso)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Bla, bla...

 2. persida says:

  Bla, bla...

 3. Za Srbiju says:

  Treba jasno reći šta želi srbski narod. A sa spiskom kaubojskih želja, obrisati dupe.

 4. Djoka Brica says:

  Izdaja KiM tece po planu.

  • Bora says:

   Pojedinci nemogu biti jači od Božje volje, a volja će biti drugačija od želje pojedinaca. Kosovo će ponovo biti srbsko želeli to albanci ili ne, možda jim se neće svideti ali grade Kosovo za Srbiju i srbski narod...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *