„АМЕРИКА ЈЕ ВЕЋ ОДЛУЧИЛА – НЕМА ПОВРАТКА“

„AMERIKA JE VEĆ ODLUČILA – NEMA POVRATKA“

28 juna 2023

Stanislav Krapivnik sumnja da je rat između NATO i Rusije neizbežan.

Prema njegovom mišljenju, u SAD je već sve odlučeno, a sada se sprema provokacija u Ukrajini, koja bi mogla da postane preduslov za rat između Rusije i NATO-a.Američki senator Lindzi Grem, član Republikanske partije, upozorio je da Rusija neće moći da izbegne direktan sukob sa NATO-om ako ruske trupe iskoriste svoj nuklearni arsenal tokom rata u Ukrajini, izvestio je Jurij Pronko, ekonomski analitičar.

Prema rečima bivšeg oficira američke vojske, vojnog stručnjaka Stanislava Krapivnika, ovo nije samo bravurozna retorika. On nije isključio da bi glavni „jastrebovi“ u SAD mogli da organizuju nuklearnu provokaciju u Ukrajini kako bi raspalili rat sa Rusijom.

To su ljudi koji nikada nisu služili vojsku, čija deca, unuci, rođaci nikada nisu služili vojsku niti će služiti. I mirno igraju ove igrice, za njih je to skoro kao kompjuterska igrica. Oni neće biti pogođeni. Barem tako misle.

Međutim, Grejemu i njemu sličnima je potreban razlog za direktan sukob sa Moskvom. Zapad uvek pokušava da legalizuje svaki rat u očima biračkog tela kako bi pridobio njegovu podršku.

Plan je već utvrđen: doći će do nuklearne eksplozije. A činjenica da Rusija neće upotrebiti svoje oružje sudnjeg dana nije važna za Vašington. Prema rečima Krapivnika, vlastima SAD je najvažnije da javnosti podmetnu ovaj lažnjak.

Već su pripremili teren. Sada ostaje samo da se sačeka da Ukrajinci ili američke ili druge zapadne obaveštajne službe nešto dignu u vazduh.Sjedinjene Države su već postavile senzore za zračenje.

Štaviše, oni ne misle da će Rusija zapravo pokrenuti nuklearni udar. Oni znaju da Moskva to neće učiniti.

Mi pobeđujemo, tako misle u Rusiji. Osim toga, čemu dizati u vazduh zemlju koja će, ipak, biti u sastavu Rusije.

Ali Vašingtonu je potreban ovaj rat. I potreban vam je, pravni povod za rat, da biste ga prodali svom narodu, da ga javnost podrži.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI10 komentara

 1. M says:

  Ako Rusija odluči upotrebljavati atomsko oružje onda bi bila glupa kad bi ga upotrebljavala u Ukrajini,osim u jakoj potrebi!Nego će ga upotrijebiti gađajući NATO ciljeve izvan Ukrajine!

  • milos says:

   Samo u Americi i UK

   • Duca says:

    Nemoj tako! Da se ne naljute nemci, pa poljaci, pa francuzi, a novajlije šveđani i finci?

  • Slaviša says:

   To oružje ne postoi ljudi! Tojekao j sletanje na Mjesec. Sarena laža. Ne po stoi !!!. U Hirošimi trava je porasla podle 2 meseca. A nebi trebaka ni do sada. Nagasaki ista stvar. Narod je unisten vakcinana datim kao tobože zastita od zračenja. U Černobilu buja sve od životinja do biljajka.

 2. VRSK says:

  Rusi će ga upotrebiti u udaru na strateške grupe nosača aviona, grupe podmornica i u simultanom dejstvu sa kosmičkim snagama Narodne Republike Kine po ciljevima u kosmičkoj zoni tj satelitima neprijatelja. Jednovremeno će preseći optičke kablove u svim morima koji su neophodan vid Nato komunikacije. To će biti udar od prvih 30 min. Dalje ako se ne smire zapadne zemlje idu drugi udari po vojnim i strateškim ciljevima. Pa ako i dalje bude talasanja zapada e onda do pretvaranja svih neprijateljskih zemalja u površinu meseca.

 3. Velika Metla says:

  Za početak POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA. Tako će biti rešeno 90% svetskih problema.

 4. Kulak says:

  Sergej Karaganov smatra da treba za prvu ruku nuklearnim udarcem uništiti jednu evropsku članicu NATO-a. Ameri se neće umešati. Znaju da bi ih to odvelo u propast. Svi iz iskustva znamo i dokazano je kakvi su licemeri. Dakle, Ameri će čuvati svoju kožu.

  • Cp6a says:

   Karganov je na ovom portalu to pročitao od mene :))) Rusi treba da prestanu da igraju kaubojski poker, gde su kauboji dobri bleferi i da pređe na ruski rulet, gde su Rusi lucidniji. Amerika da napadne Rusiju, dobra šala.

   • Velika Metla says:

    Srba, baš tako. NIKADA oni nisu napali iole ozbiljniju vojnu silu. 19 tih hijena zapadnih je ostavilo na malenoj Srbiji 78 dana, a ni da pomislim ne mogu koliko bi ih koštala konfrontacija sa Rusijom, i na kraju bi opet izgubili.

 5. Rista Bre says:

  Neće biti atomskog rata. A da bi ga izbegli, Amerikanci ne napadaju Rusiju direktno, nego preko Ukrajine a možda i Poljske i Rumunije, ako ova dva naroda dozvole tako nešto. U tom slučaju, Rusija će imati više žrtava ali će uništiti i Poljsku i Rumunsku mafiju. Atomski rat može da se dogodi, dakle, neka eventualnost, samo ako Amerika krene direktno na Rusiju. A Amerika NEĆE krenuti direktno na Rusiju. Prema tome, spavajte mirno što se atomskog rata tiče, ali ne spavajte mirno zbog indirektnih napada Amerike na Rusiju, jer Amerika zna da tako neće izazvati atomski odgovor Rusije. Ni te vojske, ako se tako nešto dogodi, uopšte neće napasti Rusiju, nego će se klati u Ukrajini, stim što će Rusi, najverovatnije, da im rasturaju države kao i Ukrajinu. Ipak mislim da će ih Rusi pobiti u Ukrajini i u tom slučaju možemo očekivati mirovne pregovore Amerike i Rusije. Imajte malo više vere u Ruse i nadajte se da će Rusija uspeti konvecionalno da ih pomlati u Ukrajini. Čak i ako se Rumunija i Poljska uključe direktno u rat, oni će sve uraditi da to bude u Ukrajini i da izbegnu kalibre, kinžale i ostale ruske rakete po svojim gradovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *