АМЕРИКА МОРА ДА РАЗМИШЉА О ОДБРАНИ: Руске ракете стижу за само 15 минута

AMERIKA MORA DA RAZMIŠLJA O ODBRANI: Ruske rakete stižu za samo 15 minuta

23 oktobra 2021

Bivši obaveštajni oficir Izraela i bivši šef službe Nativ, politički i vojni stručnjak Jakov Kedmi, izjavio je da je jedna reč ruskog predsednika Vladimira Putina dovoljna da dramatično poveća jaz između Rusije i Sjedinjenih Država u razvoju i stvaranju najnovijeg naprednog oružja.

Stručnjak je prokomentarisao nedavno saopštenje Pentagona o uspešnim testovima američke hipersonične rakete.On je naglasio da su Sjedinjene Države tek na početku dugog putovanja. Apsolutno je nemoguće govoriti o bilo kakvim karakteristikama ove rakete, jer u stvari još ne postoji.

Ispostavilo se, prema mišljenju stručnjaka, da su sve izjave Vašingtona o zatvaranju jaza sa Rusijom neosnovane i nemaju realnu osnovu.

Kedmi je podsetio Amerikance da, za razliku od njih, Rusija nema jednu, već tri vrste hipersoničnih projektila, različitih karakteristika.

Oni su već u službi, a njihovi parametri i karakteristike performansi su mnogo veći od onih još uvek neproverenih američkih. Da podsetimo, ruskim raketama je potrebno samo 15 minuta da dolete do Sjedinjenih Država.

Ali, glavna stvar, prema rečima Kedmija, nije čak ni to, već činjenica da, istovremeno sa ovim oružjem, Rusija razvija savremene sisteme za presretanje takvih projektila.

Jakov Kedmi je primetio da, zapravo, Sjedinjene Države ne bi trebalo toliko da razmišljaju o svojoj raketi koliko o svojoj zaštiti od ruskih raketnih sistema.

Prema rečima politikologa, samo predsednik Rusije može znati za stvarni jaz između Rusije i Sjedinjenih Država u oblasti hipersoničnih tehnologija.

On veruje da će samo jedna nova izjava ruskog lidera o narednom razvoju događaja biti dovoljna da Sjedinjene Države gurne još više unazad.

Prema rečima izraelskog stručnjaka, u ovom trenutku nema razloga da se veruje da SAD sustižu bilo koga.

Kedmi smatra da, uprkos svim uveravanjima i pobedonosnim izveštajima Pentagona, stvarni jaz između zemalja samo raste, a to povećanje ne ide u prilog Sjedinjenim Državama.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    Ebiga,neko voli samo jednu stranu istine. Jeste, stižu za 15 minuta kad se lansiraju. A ako Amerikanci ručno bace kamen iz Poljske, Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Južne Koreje, Japana i Srbije, taj kamen stiže do Moskve za nekoliko sekundi. Ako nagovore 10% Ukrajinaca što nije neverovatno, da baci svaki po par kamenja, ode Moskva. A mogu malo da napujdaju i Tursku, Izrael...Sve to tu, ko na aut liniji igrališta. Ne verujem da će Rusija imati šanse da ratuje sa Amerikom. Napadaće je besni kerovi koje Američka pobesnela lisica izgrizla od ljubavi i sada su zaraženi. Lisica se nije nastanila u tim državama i Rusi neće imati razlog da bombarduju Ameriku. Ništa, onda će počiste nas pobesnele ali opet neće rešiti ništa. Po svim činjenicama, Amerika je spremila rat Rusije i okolnih naroda a možda će gurnuti i Nemačku da napadne, Tursku i ostale akrepe. To je danas najveći problem Rusije, jer Rusija neće bombardovati Kinu ako je napadnu iz Ukrajine, Poljske i Rumunije. Tako neće napadati ni Ameriku, jer Amerika nema nameru da otvoreno napadne Rusiju. To je kukavičje jaje i ja nisam siguran da će Rusija na te napade ragovati kao na napad Amerike, iako će teoretski optuživati Ameriku. Amerika radi na tome da iscrpljuje Rusiju sa ovim sitnim, poluludim narodima oko Rusije. Već nekoliko godina je jasno da će Amerika gurnuti u napad najzadrtije male narode tamo neke Litvanije, Estonije, Rumunije, malo i Poljake, Srbe, Hrvate...To je za Rusiju još jedna nerešiva enigma. Čak i ako uništi nas ovako gubave, biće dezorijentisana i oštećena. A Američki ratni brodovi ispred Krima će nositi zastavu Crvenog Krsta i neće ispaliti ni jedan metak na Rusiju a neće ni Rusija na njih. To je scenario koji je ispred Rusije i to se sprema već više od 10 godina. Amerika samo piški na Ruske granice, ali nema nameru da ulazi u Rusiju. Ima ona lude banderovce i ostale akrepe za koje Rusija neće upotrebiti oružje sudnjeg dana. Tako nešto može da traje ceo ovaj vek što će Rusiju sve više iscrpljivati i to je već očigledno. Ne znam kako i zašto je dozvoljeno ovako podmuklo opkoljavanje na samim granicama, ali Rusija je gotovo hermetički izolovana i ne sme da preleti ni jednu susednu državu u Evropi. Možda bih bio malo čak i optimista da Rusija izjavi - Ako nas napadnu besni američki kerovi lansiraćemo napad na Ameriku...e, to bi već bilo nešto značajno. Ovako - NIŠTA! Biće napadana neprekidno sa malim divljacima koji su potrošni materijal.

  2. Bilo jednom u Ameriki says:

    Cirkončići moji mali, možda bi mogao i Kim Džong malo da pogura da idu brže do amerike, eh što bi on voleo da vlada amerikom i da pobije sve njihove ratne zločince koji su uništili jedan narod i podelili koreju. Narod i narodi svakako i nisu krivi i ne treba da stradaju zbog osvajačkih politika, međutim i sam taj toliki narod će doći na red kod Billyja Gubavog da on to pokolje sebi za ručak.

  3. Beli Orao says:

    Nema više uspješne propagande sa zapada a tako o od amera ! Mogu da se napinju iz petinih žila ali ne vrijedi kad im mozak ne radi kako treba , razlog : pretjerana gojaznost tu se misli samo na guzicu a nauka i novacije nema nigdje !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *