АМЕРИКА НА КОЛЕНИМА: Њујорк препуштен на милост и немилост КОРОНАВИРУСА, медицинске сестре носе кесе за ђубре

АМЕРИКА НА КОЛЕНИМА: Њујорк препуштен на милост и немилост КОРОНАВИРУСА, медицинске сестре носе кесе за ђубре

26 марта 2020

Колики је недостатак медицинске опреме у САД показује и слика која је објављена на твитеру на којој медицинске сестре у чувеној њујоршкој болници Маунт Синај “позирају” обучене у кесе за ђубре!

У посту који је објављен каже се да је “управо преминуо шеф болничарки од вируса корона” и да се медицинске сестре немају довољно заштитне опреме.

– Нема више мантила у целој болници, нема више маски, оно што је обезбеђено недовољно је да покрије овакву кризу – стоји у опису фотографије, испод које се позивају људи да донирају опрему.

У међувремену, запослени у болници окривили су недостатак средстава за лечење за смрт једног њиховог менаџера, који је примљен 17. марта у болницу јер је заражен коронавирусом, а умро је у уторак увече.

– Он то није заслужио. Био је спреман да помогне свима у овој борби. Болница треба да буде одговорна, болница га је убила – рекла је једна медицинска сестра.

Његова сестра Мариа навела је да је Кели био здрав, али да је имао астму, као и да су сви веровали да ће се извући, али се то није десило. Она је нагласила да је сигурна да се њен брат заразио у болници.

Медицинске сестре описале су да проблеме са залихама имају већ око годину дана, а да је сада стигла до тачке да морају сами да се сналазе.

– Али када су почели да стижу пацијенти са вирусом корона, ствари су постале критичне – рекла је она.

Како преноси „Њујорк пост“, сестре су у овом болници најпре биле принуђене да користе исту опрему са зараженим и незараженим пацијентима, а када ју је потпуно понестало, морали су да носе кесе за смеће како би зауставили ширење заразе. Сестре су рекле и да су различити предмети, као што су маске, марамице и средства за чишћење руку почели да нестају ноћу.

Са друге стране, портпарол болнице негирао је тврдње да немају одговарајућу опрему.

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad2 says:

    ako ne uspeju da se organizuju amerikancima stvarno preti ozbiljan haos od ove epidemije.Oni imaju jako slabe sisteme civilne zaštite (to se naročito dobro organizuje kada vas bombarduju, ali nikko ih do sada nije bombardovao pa eto ne znaju ljudi kako to izgleda i šta da se radi)i predstavljaju društvo koje egoističko ponašanje drži na vrhu poželjnih reakcija, i zato mogu ozbiljno da puknu u velikim gradovima naročito.Može da se desi BEŽANIJA iz urbanih megapolisa kao što je njujork, jer će se pojviti i anarhija, bezbednosni probleimi i opšte nestašice ako se situacija pogorša.Koliko sam čuo njihov sektor javne medicinske pomoći je pred raspadom(ove bolničarke su uravo iz jedne takve bolnice "za siromašne") a privtni sektor NEĆE da radi to.Moraće da uvedu vojne zakone uskoro i prisilnu mobilizaciju inače im preti potpuno nekontrolisani haotični scenario opšte panike.Ovo je tek početak onoga što može da se desi tamo i ako misle da će dolarskim papirićima da to zaustave,cc, to je velika grešak pare mogu mnogo da urade ali ne SVE i vidi se da njihovi poliitičari uopšte nisu svesni toga.RIP ameriko ako se nastavi ovako u sledećih 3 meseca,posle toga će situacija biti VAN KONTROLE NEPOVRATNO tamo.

  2. Istina says:

    Slika duboke drzave. Prljava propaganda.

  3. petrovgrad says:

    Baš im lepo stoje. Idem do JKP Ćistoća da im maznem par vreća i da pošaljem tim nesrećnicima preko bare. Bolje im je to nego ništa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u