АМЕРИКА НАЧИНИЛА СТРАШНУ ГРЕШКУ! Ово ће је скупо коштати

AMERIKA NAČINILA STRAŠNU GREŠKU! Ovo će je skupo koštati

26 juna 2024

Dajan Sejr, nezavisna kandidatkinja za senatora iz Njujorka, upozorila je da bi konfiskacija ruskih aktiva od strane Sjedinjenih Američkih Država mogla negativno uticati na međunarodni ugled i poverenje u SAD. Ona je za RIA Novosti izjavila da bi takve akcije mogle rezultirati gubitkom poverenja stranih poslovnih partnera.

„Ako proizvoljno odlučite da imate pravo da oduzimate tuđe aktive, vrlo brzo niko vam više neće verovati i niko neće želeti da ima posla s vama. Mislim da je to prilično očigledno, ali nekako ti akteri nisu u stanju da to shvate„, istakla je Sejr.Ovo upozorenje dolazi u svetlu nedavnih događaja gde su Sjedinjene Američke Države usvojile zakon koji omogućava korišćenje zamrznutih ruskih aktiva za finansiranje pomoći Ukrajini. Osim toga, SAD su uspele da ubede i druge članice G7 da Kijevu odobre kredit od 50 milijardi dolara, koristeći kamate iz tih zamrznutih aktiva.

Ove mere su deo širih napora zapadnih zemalja da pruže podršku Ukrajini u trenutnim geopolitičkim izazovima, ali Sejr upozorava na potencijalne dugoročne posledice takvih odluka na međunarodne ekonomske odnose i poslovno okruženje.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *