AMERIKA: Najmanje deset osoba ubijeno u zgradi komande Mornarice

AMERIKA: Najmanje deset osoba ubijeno u zgradi komande Mornarice

16 septembra 2013

130916112150-08-navy-yard-shooting-0916-horizontal-galleryNajmanje deset ljudi je danas ubijeno, a mnogo više ranjeno u pucnjavi ispred sedišta i u zgradi komande američke Mornarice u Vašingtonu. Ranjeni su evakuisani helikopterima sa vrha zdanja Ratne mornarice SAD.

Televizije u SAD u vanrednom programu da su u napadu učestvovala tri napadača. Takođe: da je jedan već likvidiran, da je drugi „blokiran između spratova”, dok se sudbina trećeg još ne zna.

Jedan od napadača je navodno bio u američkoj vojnoj uniforfmi.

Do pucnjave je došlo oko 8,20 časova jutros po američkom vremenu, a sve je počelo sa tri pucnja. Koliko ih je bilo potom – niko nije ni pokušao da izračuna. U sedištu američke Mornarice radi oko 3.000 ljudi. Deo njih je uspeo da napusti zgradu – jer je neko uključio protivpožarni alarm, a ostali su dobili instrukciju da se zabarikadiraju u svojim kancelarijama. I čekaju „dalja naređenja”.

U živom prenosu američkih TV -vide se brojne policijske ekipe, uz specijalne jedinice, koje su okružile zgradu Mornarice, a novinari su udaljeni par blokova od mesta incidenta.

Aerodrom „Ronald Regan“ u američkoj prestonici zbog ovog „incidenta” zatvoren je za poletanje svih aviona (sletanja su dozvoljena). Za sada nije poznato zašto je došlo do pucnjave, ali En-Bi-Si televizija javlja da je jedna osoba ubijena ispred komande, a da se jedno telo nalazi i na vrhu zgrade.

Dvoje svedoka, koji su napustili sedište Mornarice, rekli su za Si-En-En da su videli „visokog, crnog“ čoveka sa oružjem u ruci, dok su bežali na zadnji izlaz. Građanima je naređeno da ostanu u svojim stanovima i kućama i da ne izlaze na ulicu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *