Amerika namerno izazvala epidemiju ebole?

Amerika namerno izazvala epidemiju ebole?

30 septembra 2014

0110--2007--KONGO-EBOLA-02_620x0Ministarstvo odbrane SAD dalo je 140 miliona dolara kanadskoj „Tekmiri“ da izvede istraživanja. Ona su počela u januaru 2014. Sastojala su se u tome da se smrtonosni virus ubrizga zdravim ljudima, kako bi se testirala novonastala vakcina – tvrdi Siril Broderik, profesor biohemije na univerzitetu u Delaveru.

Amerika je namerno izazvala epidemiju ebole u zapadnoj Africi od koje je stradalo više od 3.000 osoba kako bi američka vojska testirala najnovije biološko oružje, objavile su najveće dnevne novine u Liberiji “Dejli obzerver”.

Profesor biohemije Siril Broderik na državnom univerzitetu u Delaveru, koji je autor teksta, tvrdi da su u zaveru umešani Medicinski institut američke vojske za istraživanja infektivnih bolesti, poznat po istraživanjima u oblasti biološkig ratovanja, Američki centar za kontrolu bolesti, međunarodna organizacija “Doktori bez granica”, farmaceutske kompanije “Tek-mira” i ” Glasko Smit Klajn” i državna bolnica u Kenemi, gradu u Sijera Leoneu.

Kako piše Informer, Broderik naglašava da je epidemija ebole izbila nekoliko nedelja nakon što su se u medijima pojavile tvrdnje da američko ministarstvo odbrane finansira istraživenja virusa ebole na zdravim ljudima.

– Ministarstvo odbrane SAD dalo je 140 miliona dolara kanadskoj “Tekmiri” da izvede istraživanja. Ona su počela u januaru 2014. Sastojala su se u tome da se smrtonosni virus ubrizga zdravim ljudima, kako bi se testirala novonastala vakcina – navodi Broderik.

Mesec dana kasnije proglašena je epidemija ebole, a “Tekmira” je odmah ponudila svoje još nedovoljno ispitane vakcine protiv ebole.

– Treba naglasiti da je upravo ta vakcina, kao i svaka druga, jedan od oblika biološkog oružja – naveo je Broderik i dodao da je interesantno da u gradu Kenemi koji se našao u centru epidemje, američka vlada ima laboratoriju za istraživanje virusa u svrhu pravljenja biološkog oružja.

(Telegraf)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *