Америка наоружава Кувајт

Amerika naoružava Kuvajt

20 maja 2017

Američki zvaničnici tvrde da administracija predsednika SAD Donalda Trampa planira da objavi 110 milijardi dolara vrednu prodaju savremene vojne opreme i obučavanje trupa Saudijskoj Arabiji tokom ovog vikenda kada Tramp bude posetio tu zemlju, prenosi AP.

Agencija navodi da su u tom paketu tenkovi, bojni brodovi, sistemi raketne odbrane, radarska i komunikaciona tehnologija, kao i tehnologija sajber bezbednosti.

Očekuje se da se sutra objavi ova prodaj, a zvaničnici od kojih je AP dobio informacije nemaju dozvolu da o tome pričaju javno i insistirali su na anonimnosti. Veći deo paketa odnosi se na ono što su SAD obećale Saudijcima pre Trampovog dolaska na vlast.

AP navodi da je, odvojeno od informacije dobijene od neimenovanih zvaničnika, Trampova administracija informisala američki Kongres da će prodati isporuku precizno vođene municije vrednu 500 miliona dolara Saudijskoj Arabiji.

Stejt department je naveo da će municija poboljšati mogućnosti gađanja saudijske vojske, posebno u Jemenu, gde je kritikovana zbog civilnih žrtava u borbi protiv pobunjenika koje podržava Iran.

Sputnik.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *