АМЕРИКА НАПУШТА Сирију!?

AMERIKA NAPUŠTA Siriju!?

19 avgusta 2017

Sjedinjene Države nemaju nameru da ostanu u Siriji nakon pobede nad terorističkom grupacijom Islamska država – izjavila je portparolka Stejt departmana Heder Nauert.

– Naš cilj je pobeda nad Islamskom državom i mi sebi ne postavljamo nikakav drugi zadatak. Mi želimo da Sirijom upravljaju Sirijci. Ni Sjedinjene Države, ni druge sile, već – Sirijci, naglasila je Nauertova.

Ova izjava je – što sigurno nije slučajno – došla samo dan nakon što je Damask zvanično zatražio i od Ujedinjenih nacija i od država koje imaju trupe i avijaciju u sastavu američke „međunarodne koalicije“ koja ratuje na teritoriji Iraka i Sirije, da raspuste koalicione snage.

Takođe, sirijska armija je danas načinila novi veliki korak ka uništenju drugog najvećeg uporišta Islamske države u Siriji, gradu Ukajribatu.

Islamska država je pred slomom, a zasluge SAD-a u tom pravcu nisu velike. Ostaje samo da vidimo da li će ispuniti obećanje kada padne i poslednji bastion terorista ID-a u toj državi.

KOMENTARI5 komentara

 1. Beli Orao says:

  Hohohoooooo,koja marmelada od američke blebettuše , koje šuplje tikve a i lažne politike a na kraju ovo !!! Sačuvaj nas Bože od lažova i gadova!

 2. Zabin says:

  Oni su pomogli da se Sirija oslobodi od islamista i sad nema potrebe da vise budu prisutni u Siriji! Koji cinizam, jer da oni to nisu kreirali nebi bilo rata!

 3. Zoran says:

  Pa ko izgubi rat taj napousta tu drzavu. Sada je "slucajno" ispalo da su to ID i Amerika. Hahahah.

 4. goran says:

  Ako napustaju Siriju to samo znaci da ce okupirati Srbiju. A mozda i Venecuelu.

 5. Aleksandar V. Pavlov says:

  Đavo, pošto izađe iz jednoga, odma' zna koga će sledećeg zaposesti. Žalim, tog nekog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *