АМЕРИКА НЕ МЕЊА СВОЈЕ ПЛАНОВЕ НА КОСОВУ!

АМЕРИКА НЕ МЕЊА СВОЈЕ ПЛАНОВЕ НА КОСОВУ!

15 септембра 2021

Амбасадор САД у Приштини Филип Kоснет изјавио је да је администрација председника Џозефа Бајдена званично прихватила обавезе из Вашингтонског споразума.Он је рекао да нова администрација има приближно исти приступ Kосову и Метохији као и администрација бившег председника Доналда Трампа.

„Сви амерички циљеви за Kосово остају исти: мир, правда, просперитет. Многи су били изненађени када је Бајденова администрација, која је променила многе спољнополитичке иницијативе претходне администрације, формално прихватила обавезе Вашингтонског споразума, јер сматрамо да су напори за јачање економских веза Kосова са суседима, укључујући Србију веома важни за економску будућност Kосова“, рекао је Kоснет у интервјуу за сајт Kалксо, преноси Економија онлајн.

Амерички амбасадор је истакао да, иако су методе Трампове и Бајденове администрације различите, општи приступ Kосову није много другачији. „Свеукупни приступ САД према Kосову, није се много променио већ годинама, без обзира ко је у Овалном кабинету“, додао је Kоснет.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kulak says:

    Izgleda da je rešenje za Kosovo i Metohiju status quo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u