АМЕРИКА НЕ МОЖЕ ДА РАТУЈЕ ПРОТИВ КИНЕ: Пекинг једним потезом може тотално да уништи Вашингтон

AMERIKA NE MOŽE DA RATUJE PROTIV KINE: Peking jednim potezom može totalno da uništi Vašington

23 juna 2024

SAD treba da počnu da se pripremaju za potencijalni rat sa Kinom i da izvuku odbrambenu industriju zemlje iz stanja zavisnosti od Pekinga, rekao je penzionisani general-major američke vojske Džon Ferari u intervjuu za britanski Dejli mejl.

– Moramo sada da počnemo da pripremamo lance snabdevanja za potencijalni rat – rekao je Džon Ferari.General je objasnio da je Kina trenutno duboko prodrla u američku odbrambenu industriju. Stoga, smatra Ferari, u slučaju rata između Sjedinjenih Država i Kine, Peking bi mogao u velikoj meri da potkopa odbrambene sposobnosti Vašingtona jednostavnim prestankom isporuke komponenti za proizvodnju oružja.

– Da smo u ratu sa Kinom i oni prestanu da isporučuju delove, ne bismo mogli da proizvodimo avione i oružje koje nam treba – rekao je Ferari.

Istovremeno, general je naglasio da SAD ne mogu brzo da reše problem zbog nedostatka potrebnih proizvodnih kapaciteta. Prema njegovim procenama, za postizanje potpune nezavisnosti američkog vojno-industrijskog kompleksa od Kine, Sjedinjenim Državama može biti potrebno od 10 do 15 godina.

(alo.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Ovo je vec druga drzava posle Rusije koja moze da unisti Ameriku, ali ne radi nista na tome. I Rusija i Kina cekaju da budu unisteni. Veoma mudro, skoro istocnjacki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *